16.04.2012

Viiruksia






Science lehden kuva- ja kuvituskisassa oli mukana myös tämä näyttävä havainnollistus reseptorissa rintasyöpäsolun pinnalla.

Eräs saksalainen mikroskooppikuvaaja oli voittanut kisan mehiläisen takamuksella. Kts. se ja muita kuvia.
Värikkäämpi sen sijaan on aivojen osien yhteyksien (Struktur des neuronalen Schaltplans) havainnollistaminen. Ihan pikkuprojektin ja härvelin tulosta se ei ole: Das Connectom-Projekt ist ähnlich ehrgeizig wie seinerzeit das Genom-Projekt zur Entschlüsselung des menschlichen Erbgutes. Es wird von den Vereinigten Staaten mit 40 Millionen US-Dollar unterstützt.-- Der 3 Tesla Magnet des am Massachusetts General Hospital installierten Connectom-Scanners, mit dem die veröffentlichten Bilder gemacht wurden, wiegt 8,3 Tonnen

HS.fi:n juttu englantilaisesta tutkimuksesta osoittaa, että yhdessä syöpäkasvaimessa voi olla yli sata erilaista geneettistä mutaatiota eli tiettyyn geneettiseen mutaatioon perustuva lääke voisi olla tehoton.

Kuten Weltin juttu muistuttaa perimän lisäksi mutaatiot ja ympäristötekijät (elintavat) vaikuttavat esimerkiksi syövän syntyyn. Siksi geenitestaus voi antaa liian optimistisen lupauksen sillä ajan kuluessa voi silti sairausiskeä. Silti muutamille sairauksille on hyvä onnistumisprosentti potentiaalisesta sairastuvien löytämisessä.


Tilastotiede on aina jännittävää puuhaa, kuten SZ:n artikkeli kertoo. Siinä kerrotaan, ettei voida tilastollisesti perustella, että syöpien tehokkaalla seulonnalla voidaan pelastaa henkiä. Siinä jopa väitetään, että tapaukset, jotka muuten voisi jäädä huomaamatta aiheuttaa hoitotoimenpiteitä, joista on tietysti sivuvaikutuksia potilaille. 
  • Patienten müssen mehr Lebensjahre mit einer überflüssigen Krebsdiagnose verbringen. Und sie müssen sich Eingriffen unterziehen, von der Gewebeprobe bis zur Tumorentfernung, auch wenn der Krebs unentdeckt problemfrei verlaufen wäre. 
  • wie die Zahl entdeckter Krebsfälle infolge eines Screenings steigt, hielten die meisten Probanden [testattavat ihmiset] dies [sama kuin das] für einen zusätzlichen Beweis für den Nutzen der Früherkennung.
  •  Das Schlimme ist: Selbst Allgemeinmediziner durchschauen dies nicht,
Welt antaa ilmaista mainosta jutussaan amerikkalaiselle virologille, joka on kirjoittanut pandemiariskistä. Se oli kutsuttu Davosin talouskonferenssiin, joten kaipa se aika arvostettu on. Herra johtaa varoitusjärjestelmää.
Ei niin hyvä viruselokuvaan liittyen löytyy sivusto, jossa on visualisoitu faktoja viimeisen sadan vuoden muutamasta pandemiasta.
Ideana on seurata eläinperäisiä tauteja, että siirtyvätkö ne ihmiseen. Täss on kartta tämänhetkisestä tilanteesta. Keski-Euroopassahan on Schmallenberg virus ollut tapetilla viime kuukausien ajan. Nimi tulee Nordheim-Westfalenin paikkakunnasta, josta se löydettiin viime vuoden lopulla.


Spiegel kertoo viruksista, joita voidaan käyttää syöpäsoluja vastaan. Kokeilua tehdään Heidelbergin yliopistollisessa sairaalassa aivokasvainpotilaille.  
  • Viren, die die Tumorentstehung hemmen können. 
  • Der endgültige Mechanismus hierfür sei aber nicht bekannt.

Zeitin mukaan esimerkiksi virtsasta voi onkia RNA:ta ja analyisoida niiden avulla sopivat antibiootit.
Jutussa muuten käytettiin sanaa obendrein, joka on "sen lisäksi". Hassua, että vasta nyt törmäsin tuohonkin.
  • In freier Wildbahn können sie viel Schaden anrichten = Luonnossa ne voivat aiheuttaa monenlaista vahinkoa.
  • Um herauszufinden, ob und welche RNA aus Krankheitserregern darunter ist, gibt es ein ebenfalls ein erprobtes [testattu] Verfahren: Kleine RNA-Bausteine bekannter Sequenz, die sich gezielt an bekannte Abschnitte von RNA-Molekülen aus den Krankheitserregern anlagern.
Bild osallistui sikainfluenssahysterian ruokkimiseen aikoinaan.
P.S
Huomasin TV-vastaanottimilla varustetutussa taloudessa, että vuoden alusta on TV2:lla Vuoristosairaalan ties kuinka mones uusintakierros menossa. 77 jaksoa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen