11.04.2012

Berchtesgaden

Baijerin eteläosassa Itävallan rajantuntumassa Salzburgin lähistöllä on alue ja paikkakunta Berchtesgaden (nimi, jonka oikeinkirjoitus minun pitää aina tarkistaa kaksi kertaa). Alue on ollut tärkeä suolakaivosalue ja siellä on mm. siihen liittyvä museo. Ensimmäiset kirkot valmistuivat 1100-luvulla. Baijeriin se on kuulunut 1810 lähtien.

Taannoin Zeit uutisoi, että sen luonnonpuistossa on Saksan kylmimpiä paikkoja ja siellä on mitattu -45,9 asteen lämpötila v. 2001. Selitys on 1600 m korkeus.


Natsit perustivat sinne Obersalzbergille huipputukikohdan. Juna-asemalta pääsee linja-autolla vuorelle, josta menee hissi kallion sisässä Kotkanpesä talolle (kuvassa vasemmalla).

Kaupunki säästyi suuremmilta tuhoilta ja antautui suosiolla. USA:n joukot syystäkin viihtyivät siellä vuoteen 1996 asti. 1978 alueelle perustettiin laaja kansallispuisto.


Jos TV ohjelma Alpeista kiinnostaa, niin ZDF:llä on juuri yksi tarjolla "Die Berge der Deutschen".
[B:n juna-aseman vieressä]
Mynssenistä lähdettäessä jäädään Salzburgin junasta Freilassingissa pois. Sieltä lähtee tunnin välein juna Berchtesgadeniin, joka on päätepysäkki. Sieltä asemalta lähti vartin sisällä linja-auto Königgseelle. Kaikkiin riittää Bayern-tiketti.

Königssee järvellä liikennöi muistaakseni 17 laivaa, joihin mahtuu jotain 50 ihmistä kerralla eli lippujonoja ja numeroitua venevuoroa voi joutua odottamaan.  Veneeseen ja Jennebahn hissiin saa ostettua yhteislipun joka maksoi 30 eur. Kannattaa tietysti ottaa säästä selvää ja katsella vaikka webbi-kameroita.


Enpä ollut juuri noin turistipaikkaan törmännyt kuin tuo Königssee on. Järven rannalla, mutta asutuksen suhteen lähes keskellä ei mitään, oli pitkähkö katu turistimyymälöitä Intersportista lähtien.

Königsseen kunta pystytti paasin hänen kuninkaalliselle korkeudelleen prinssihallitsijalle Luitpold von Bayernille 90-vuotissyttäreiden johdosta kiitollisuutta ja kunnioitusta osoittaen. Vieressä kolmen tähteen Hotel Königssee, jossa huoneen hinta on vain n. 60 eur.



Kuvassa B:n taajamaa, joka on kiva pikku kaupunki. Ei ollut liikaa turisteja kaduilla, vaikka hotelleja siellä onkin. Viihtyisiä kahviloita tietysti löytyy. Siellä on pieni linna, johon voi mennä kierrokselle päiväsaikaan.
Freilassingissa tuskin on paljoa tekemistä. Siellä on tosin veturimuseo rautatieaseman vieressä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen