17.04.2012

Rahaa


Lidlissa oli Schwaabilaista pikaruokaa tarjolla. Imatran Lidlissä ei kyllä saa Espoon tapaan tuoreita sämpylöitä, monensortin croissantteja, tai pretzeleitä.

Nordhaim-Westfafelin (osavaltio) verotoimisto osti Sveitsistä 2,5 milj. eurolla saksalaisten veronkiertäjien tietoja. Nyt Sveitsi uhkaa, että kolmea virkamiestä uhkaa pidätys, jos ne tulevat Sveitsiin. Saksan poliitikot, SPD:n vastaväitteistä huolimatta, on juuri tehnyt veropakolaisille edullisen säädökset.

Sternissä oli puolestaa palkkavertailua ammattien välillä. Minä testasin, paljonko saisin palkkaa Lohnspiegelin tilastojen valossa.

Niin tai näin, ottaa Saksan valtio ja sairaskassat omansa, kuten Weltin uutinen kertoo. die Abzüge durch Lohnsteuer und Beiträge an die Sozialkassen-- Diese kräftigen Beitragserhöhungen sowie die gute Konjunktur bescherten den Sozialkassen 2011 einen Überschuss von 13,8 Milliarden Euro.
Noh, onpahan ainakin  varauduttu huonompiin aikoihin mm. eläkkeisiin. 

Ergebnis : Systemadministrator/in

In der Stunde:

17,13
Im Monat:

2966


Noh, tuolla pärjää, mutta Mynsseniin muuttoa kannattaisi harkita kahdesti tuolla summalla.
Taisin valita Länsi-Saksan sijainniksi.

Saksalaisillakin on selkävaivat kuten Muskelverspannung, blockierte Wirbel oder Bandscheibenprobleme kansansairaus. Yhden laskelman mukaan ne aiheuttavat epäsuoria kuluja 48,9 miljardia euroa vuodessa. Varhaiseläkkeelle menoon ne ovat syypää 18% tapauksista. Syynä ei ole ensisijaisesti schlechte oder verschlissene Knochen vaan Wer sich also nicht bewegt, lässt seine Muskeln verkümmern. Wenn diese aber erschlaffen, geben sie keinen Halt mehr.

TTT lehden mukaan tänä vuonna tehdään eläköitymisen Suomen ennätys: 77000 henkeä.
Tutkijaprof. Ahosen mukaan työhyvinvointiin liittyvät kustannukset ovat  Suomessa 21 miljardia eikä se sisällä edes sairaspoissaoloja ja työtapaturmista johtuvia kustannuksia.

P.S Yle uutisoi saksalaisista punaisia päin ajavista pyöräläheteistä ja sakoista pyöräilyyn littyen.
Ex. työkaveri on muuten saanut kaksi sakkoa liian nopeasta ajamisesta pyörällä.

P.P.S Kenties sopiva manaus talouspiireihin on baijerissa yleinen Herrschaftszeiten!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen