28.04.2012

Arbeitista

 Imatran kuparikaupungintalo. Kun seinälaatat uusittiin kiilteli ne kuin kahvipaketin sisäpuoli. Pihalla jonkun taitelijan luomus yhtä värikkäänä kuin talo itsessään.
Metallin (Ovako) lisäksi Imatraan tietysti liittyy paperi (Tuura-enso) ja sitä kautta puu.
 Imatran kulttuurikeskus/kirjasto näyttää Tapiolan vastaavalta.

USAlainen kansallisen terveyden instituutti on tehdyn tutkimusryhmän yhteistyön parantamiseksi kenttäoppaan. Mikä tekee siitä tutkimukseen orientoituneen? Ryhmän jäseneltä kysytään Am I willing to share data and credit with team members

Collins & Hansen sai yhdeksässä vuodessa aikaiseksi kirjan Great by Choise.  Zeit teki arvostelun.
Zeit kirjoitti taannoin jutun "Salon uusi toivo". Salolla on vuodessa verotulot tippuneet 60 miljoonasta 17:sta. Jutun sanoma, on että nyt opetellaan selviämään ilman Nokiaa.
  • »das Paket« annahm, ein Abfindungsangebot ihres Arbeitgebers.
  • »Da gab es die wildesten Ideen, in die leichtsinnig investiert wurde. Gleichzeitig hatten wir immer weniger Verantwortung für immer kleinteiligere Bereiche. Das hat die Kreativität zerstört«
  • Die Bedeutung von sisu bewegt sich irgendwo zwischen Kraft, Beharrlichkeit  und Kampfgeist – besonders in scheinbar aussichtslosen Situationen.
  • Ich habe erst im Nachhinein verstanden, dass es eine ständige Suche im Leerlauf war, eine Suche nach falscher Selbstbestätigung.
Eipä tarvinnut jutun kommenteissa ekaa pidemmälle lukea, kun Bochumin tehtaan sulkeminen tuli esille.

Akavan kalvoshoun (2011) tilastot kertoivat:
"Akavalaisten keskimääräinen viikkotyöaika kokoaikatyötä tekevillä oli 40,6 tuntia päätyössään. Yli 48 tunnin venyvää työviikkoa teki joka kymmenes, johtajista ja ylimmistä virkamiehistä joka viides."
Kalvon 31 työssäjaksamisen toivelistan kärjessä on
" Varmuus työpaikan säilymisestä, kiireen vähentäminen, johtamis- ja esimiestyön parantaminen, ryöympäristön parantaminen ja joustavammat työajat ".
 SZ neuvoo: Stellen Erwachsene fest, dass der Beruf ihnen keinen Spaß macht, sollten sie versuchen, sich beruflich zu verändern.
Rahalla saa kenties sitoutettua, mutta tuottavuuden ja motivaation lisäämiseen joku palkankorotus tuskin paljoa vaikuttaa.

TTL:n innostus-kampanjaan liittyvän jutun (TTT 2/2012) tavoitteiden selkeys, työn kehittävyys, keskinäinen luottamus ja ystävällinen työkulttuuri ovat voimavaroja. Palautteen antaminen ja oikeudenmukaisuus organisaatiossa koettiin puutteelliseksi.

Jos erimielisyyksiä syntyy, ne on syytä käsitellä suoraan ja rohkeasti. Sähköpostin voi ymmärtää väärin ja ainakin konfliktien selvittelyssä kasvokkain tai puhelimella puhuminen on paras tapa.
Eri projektien henkilöresursseista pitää olla yhteinen käsitys ja  miettiä, miten tarpeellinen yhteistyö, tehtävien riippuvuussuhteet ja työkuorma saadaan hoidettua. Tarpeen tullen pitää sanoa ei uusille hommille. On tärkeää saada asioita päätettyä eikä vaan aloitettua.
Kokoukset ja muu kommunikointi kuten sähköposti lisäävät keskeytysten määrää eikä työhön ole helppo keskittyä. Ns. multitasking on luo liiallisessa mitassa tehottomuutta.

MIT OCW spämmää välillä uusilla kursseilla. Viimeisimmässä mailissa mainostettiin entrepreuneurship kurssikokonaisuutta. Ihan mukavasti siellä on eri kursseja. Tarjonta vaihtelee kurssikohtaisesti. Joissain kursseissa voi olla runko ja kirjallisuusluetteloa, joissain kevyt tiivistelmä joistain luennoista ja ääripäässä on videoidut luennot.

P.S Tänä viikonloppuna, huhtikuun viimeisenä, on Mynssenissä 26..28 astetta päivisin. Kts. BR:n juttu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen