29.04.2012

Eichstättin Dom

Eichstätt on perikatolinen kaupunkin Pohjois-Baijerissa. Siellä on saksankielisten maiden ainoa katollinen yliopisto. Pyhä Willibald perusti Eichstättin hiippakunnan v. 741. Ruhtinaspiispa hallitsi kaupunkia (908) sekularisaatioon asti (1802).















 Eichstättiin piispa oli ollut opastamassa ja siunaamasta ns. pyhiinvaeltajan oluen valmistusta. Kts. kuva  sivulla.  Panimon sivulla on kuvia, miten pinkkilakkinen ja punaessuinen piispa löy oluthanan tynnyriin ja pitää hartaushetken panimossa. Saksassa juomalla olutta voi tehdä hyvää sillä tuosta oluesta menee 50 c litraa kohti Brasiliaan lähetystyöhön.

Näköjään on joskus myös Altöttingenissä tehty vastaavaa olutta. Kts. kuva.

Saksassahan jo 16-vuotiaat voi ostaa olutta.
Netistäkin sitä saa, kuten tällä luostaripanimon sivulla. Sivulla on pyhiinvaeltajanoluen lisäksi myös sielunhoitaja nimistä olutta mainoslauseella Das Pils für die göttlichen
Momente im Leben.
Sivustolta löytyy myös Wellness-Biere osio. Wellness tarkoittaa siis hyvinvointia ja yleensä se liityy kylpylä- tai kuntosaliosastoon (Wellness-Bereich). Aikamoisia nimiä sielläkin, kuten Anti Aging Bier..

P.S
  • Jos SZ:lla oli palkittujen valokuvien sarjasta yleisöäänestys. Sekalaisia aiheita.
  • Päivän saksan sana: Ohrwurm, joka taitaa sanaan suomesta puuttua? "Jäädä soimaan päähän". BR Klassikilta tulee asiasta ohjelmakin.
  • Sunnuntaina taitaa mennä 30 rikki Saksassa. Mynssenissä rikottiin ajankohdan lämpöennätys. hs.fi:kin kirjoitti asiasta. Prahassa oli viileämpää, mutta silti "Huhtikuun 28. päivä oli Prahassa kuumin peräti 212 vuoteen, kun lämpötila nousi 27,7 asteeseen."

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen