02.11.2012

Victoria Embankment

 Kosteaa Lontoota. Thamesin lähellä on Victoria Embarkment Gardens eli pikku puisto, jossa on bonuksena patsaita. 


 Tämmöiseen ei Suomessa törmää.

 Tämä on Savoy hotelli. Ei, en ollut yötä tuolla. Yle katsoi asiakseen lähettää lokakuun alussa kaksiosaisen tosi-TV:n minisarjan, miten tuo avattiin kolmen vuoden remontin jälkeen v. 2010.
Omistaja on maailman rikkaimpiin kuuluva saudiprinssi. Pari sataa miljoonaa remppaan ei ollut ongelma. Englannin prinssi puolestaan kävi avaamassa hotellin remontin jälkeen.
Yö kuninkaallisessa sviitissä maksaa 12500 eur. Kyllä tuonne näyttää Booking.comin mukaan pääsevät vajaalla neljällä sadalla eurolla yö.

Savoyn palatsi sijaitsi alueella jo v. 1263. Tulipaloja tietysti seurasi.
Richard D'Oyly Carte rakensi Savoy teatterin v. 1880. Hotelli avattiin v. 1889.
Säveltäjä Sir Arthur Sullivan oli Savoyn hallituksessa.
 Mitä Faraday keksikään? Kts. suomenkielinen wikipedia-sivu.

P.S. Hansin matkassa ei ole TV-sarjojen huonoimmasta päästä. Hans valistaa matkakohteista ja ruoista katsojaa eri puolilla maailmaa. Lontoossa hän seikkaili Esa-Pekka Salosen kanssa.
Berliinissä puolestaan oli nyrkkeilijä.
Lontoossa käydessään hän pistäytyi myös Windosorissa ja pikkukylässä, jossa sijatsee kuuluisa kolmen miseliinin Fat Duck  ravinteli, joka on molekyyligastronomiaa ylimmillään.
 Hansin piti päästä London Eyeen. Minä en moiseen mennyt. Kierros taitaa kestää tunnin verran eikä Hansinkaan hermo nähtävästi tainnut sitä oikein kestää. Ei siellä varmasti hassummat näkymät ole pimeällä. Ei tosin ole ainoa korkea paikka taajamassa.


 Norjalaisten kyydissä käy suoralla lennolla edullisesti kunhan vaan ottaa huomioon, että lento vie Gatwickkiin, josta menee tunti keskustaan helposti. Kannattaa tutkia, onko Easybusista apua ja ostaa siihen lippu etukäteen. Muuten pitää henkisesti varautua jonottomaan junalippu tiskille tai lippuautomaatille, josta turisti ei ota tolkkua. Internetistä lippuja saa osteltua juniinkin. Junayhtiöitä on useita ja asemia Lontoossa. Lisäksi harvinaisen hankalaa on selvittää, kelpaako mikä lippu Lontoon paikallisliikenteeseen vai ei.
Norwegian mainostaa olevansa Euroopan ensimmäinen lentoyhtiö, jolla on WLAN-yhteys (ei tietysti nousun ja laskun aikana). Se on investoinut koneisiin kovasti. Hyvin näytti olevan matkustajia. Tämä firma kuuluu niihin, jotka vaativat paikan varauksesta lisämaksun. Yksin matkustaessa se on tietysti ihan turha. Kuulutuksia oli myös suomeksi ja henkilökuntakin osasi ainakin osittain. Olikohan ollut virolainen lentoemäntä, joka yritti ilman paperia kuulutella jotain niin sieltä tuli myös jotain ihan outoja sanoja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen