07.11.2012

Baumarkt

Tuossa rautakaupassa on myös kahvilaleipomo ja lottokioski. Pihalla on ruoka-annoskoju. Sisällä myydään onnittelukorteista lähtien kaikenlaista.

Weltin uutinen Baumarkt-Kunden ärgern sich über miesen Service lohduttakoon suomalaisia: rautakauppojen huono palvelu on todistettu Saksassakin. Kaksi kymmenestä sai arvosanan "hyvä". Toinen niistä on Hornbach. Sillä on erikoisia mainoksiakin, jotka menee tunnetasolle eivätkä vaan mainosta porakonetta vain ysiysi.

Jutun lopussa on Reutersin juttu, miten britanniassa työskentelee 95-vuotias rautakaupassa - tosin vain päivän viikossa.

Alivaltiosihteerin sketsi on kyllä kaukana todellisuudesta. Parempi pitäytyä Pasasessa.
Paremmanpuoleinen tavaratalo Mynssenissä.


Lontoossa puolestaan kannattaa käydä F&M:lla.

 Nuotit juontunevat siitä, että yläkerrassa on Jazz-kahvila. Siellä on siis elävä pianisti fragissa.
 Erityisesti teetä riittää.


 Vaatevalikoima ei ole erityisen laaja eikä varmastikaan halpa.



.
Jos haluaa leikkiä formaalia jäykkää esiintyjää niin taloussaksa-sivuston lauseista lienee apua.

Ylen uutinen kertoi, että Saksan tiedustelupalvelun (?!) ostamista tiedoista on löytynyt myös suomalaisiakin nimiä, ja veromätkyjä on makseltu kiltisti. Kirjoitin heinäkuussa kuviosta.

Herra Soininvaara on yksi innokkaimmista poliitikkobloggareista. Hän näyttää olevan parhaillaan Berliinissä Sitran (!?) kestävän talouden foorumissa.  Hänen saksantaidostaan en tosin olisi kovinkaan varma. Luokkayhteiskuntakirjoituksessa lukee "Herr doctor".

Tiistain aiheena on ollut crowdfunding eli joukkoistamisrahoitus. Siitä yksi hyvä esimerkki on Berliinin elokuvafestivaaleilla ensi-iltansa saanut suomalaiselokuva Iron Sky, josta kirjoitin helmikuussa. Sen New York - kohtauksia muuten kuvattiin Frankfurtissa.
Parhaillaan Hgin kaupungin taidemuseossa Tennispalatissa on elokuvan  tekemisestä kertova näyttely. Siellä on paljon piirroksia väreillä ja ilman, 15 min elokuvanteosta kertova filmi, muutama hassu asu ja yksi iso lavaste pöytä. Sitten on vihreä tausta, johon on suunnattu videokamera, joka on kytketty tietokoneeseen ja monitoriin. Monitorista näkee, miten vihreä tausta korvautuu tietotokoneessa piirrostaustalla. Kameran edessä oleva ihminen siis piirtyy taustan päälle. Samanlaista tekniikkaa voi kokeilla Mynssenin Deutsches Museumissa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen