21.11.2012

Geisterfahrer


[Kuvat Helsingistä eivät liity alla olevaan tekstiin an sich]

Saksassa on ollut näemmä Segwayllä ajaminen laillista - ainakin jos on kypärä ja rekisterikilpi niissä.

Viikonloppuna oli taas kerran Saksassa Geisterfahrer liikenteessä moottoritiellä ja kuusi henkeä meni siihä rytäkässä ja toistakymmentä loukkaantui. Joskus jopa kuulee radiotiedotuksessa, että varokaa siellä ja siellä, on Geisterfahrer unterwegs. SZ:n jutun mukaan ADAC:in tilastotiedoista löytyy 2800 tapausta vuosittain, joista 2000 on Autobahnalla, josta ei tietysti niin vain suuntaa korjata.

Merkur uutisoi kerran tapauksesta, jossa poliisi sai tiedon radiolla ja pysäytti takaa tulevan liikenteen poliisiautollaan. Edestä tuli vika suuntaan 80-vuotias rouva (die Geisterfahrerin siis tässä tapauksessa), joka sitten otti ja kääntyi ajamaan takaisin oikeaan suuntaan. Poliisi sai sen sitten pysäytettyä. Se oli ehtinyt ajaa 5 km siten.

SZ luokittelee riskitekijöiksi vahingossa väärään suuntaan ajavat vanhukset ja toisaalta nuoret huumausaineen/alkoholinvaikutuksen alaiset kuskit. Nyt viikonloppuna kuski oli ollut 20-v. Sää oli ollut sumuinen. SZ:n jutussa ehdotetaan parannuskeinoksi itsevalaisevia kylttejä ja viittoja.Joku poliitikko ennätti visioimaan liiketunnistimia, jotka laukaisisivat akustisen signaalin ilmoittamaan väärään suuntaan ajosta. Itävallassa on jutun mukaan neonkeltaisia kylttejä vilkkuvaloin eli todennäköisesti siellä on sama ongelma.

Tulisivat käymään Suomessa katsomassa, miten moottoritien liittymät pitäisi rakentaa. Saksassa tienristeys voi olla kuten mikä tahansa tien risteys eli kaksi kaistaa lähtee samaan suuntaan ja vasta jonkun matkan päässä ne kaista eroavat toisistaan. Suomessahan kaistojen välissä on hetikohta kuilu, josta ei niin ajeta päin honkia.


[Tämä Mynssenissä tavoittamani ajopeli luokiteltaneen moottoripyöräksi? ]
  • Aha, daher pfeift der Wind = Vai sieltä tulee!
  • jetzt wäht ein anderer Wind = no nyt on toinen kello äänessä
  • frischen Wind bringen = tuoda uutta verta 
  • Das geht auf meine Kappe. = Otan vastuun

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen