01.11.2012

Aitaa




 Joku bändi roudasi yökerhoon hieman kamaa. Storia barokkiorkesterilla oli hiukka kevyempi varustus Saksalaisessa kirkossa keskiviikkoiltana, jossa esitettiin Bachin kantaatti Ein feste Burg ist unser Gott, kuten sunnuntaina kirjoitin. Saksalainen tuttukaan ei osannut varmasti sanoa, miksi se kirjoitetaan Ein eikä Eine. Barokkiorkesteri käy myös soittamassa Bachin kantaatteja Espoonlahden kirkossa, jossa Puukko, Katajala & kumpp. järjestevät suosittuja klassisia messuja.Viimeeksi siellä oli vierailevana tähtenä minulle tuntematon erinomainen altto Saariaho.
Kanttori Laineen johtamassa kuorossa oli noin 30 henkeä, joista kolmannes miehiä altavastaajina. Ihan hyvä suoritus. Rauhallista linjakasta laulamista eikä yritetty turhaan korkealta ja kovaa periaattella. Solisteilla ei ehtinyt olla paljon laulettavaa. Basson ja sopraanon yht'aikaa laulama numero oli epäilemättä vaativa. Kirkko oli varmaan yli 80%:sti täynnä. Luonnollisesti Reformantionstag Vesperiin kuului pari lutherustakin kuten Nun freut euch lieben Christen gmein. Alkusoittona oli ihan tavan Bachia nimittäin tuttu doorilainen Toccata d-mollissa.
 

ARD:n Mediathekissa on eilinen Reformationstagin juhlajumalanpalvelus Tuomaskirkosta, jossa luonnollisesti oli juhlaviikkoaan viettävä 800-vuotias poikakuoro.
Stuttgarttilaiselle tunnetulle kapellimestarille Helmut Rillingille myönnettiin Martin-Luther Medaille.


Ruhe! Kuuluu vaikka koululuokasta opettajan suusta taikka yleisöstä, jos joku alkaa höpöttämään kesken esityksen.Tätä aitaa ei ole sillä Kampin kappeli on jo valmis aikoja sitten.
Metrotunnelin louhintaa lähellä Nokia konttoria Keilalahdessa.

Niittykummun kansaa Espoon metron työmaalla.
 Otaniemen asemalla.




Turun pakanoita ja pyhiä Aboa Vetus & Ars Novan muurilla.
Futuristisempaa (?) Ruoholahdessa.


Aita Mynssenissä.

gehetzt = ahdisteltu
einnehmen = kaapata, vallata
umwerfend = tyrmäävä (erittäin hyvä)
der Etat, -s = budjetti
stur = jääräpää, itsepäinen
vermasseln = mokata asia (puhekieltä..)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen