28.11.2012

Royal Albert

 Kensingtonin puutarhan laidalla on tämmöinen vaatimaton muistomerkki kuningatar Victorian siipalle Albertille. Albert (alkujaan prinssi Franz Albrecht August Karl Emanuel von Sachsen-Coburg und Gotha, Herzog zu Sachsen) on siis syntynyt Coburgsissa, joka nykyisin on  Pohjois-Baijerissa taikka Frankenissa. Hän meni serkkunsa, kuningatar Victorian kanssa naimisiin 1840. He saivat yhdeksän lasta.
 Korkeutta tällä on 54 m ja rakentaminen kesti 10 vuotta.
 Tästä huokuu kaikki siirtomaavallan ajan symbolit.
 Afrikka-ryhmä.
 Tämä systeemi valmistui 1875 patsaineen. Prinssi itse kuoli 1862 42-vuotiaana. Kuningatar tietysti siitä järkyttyi ja suri. Hän antoi tuoda Albertin entiseen huoneeseen joka päivä lämmintä vettä ja vaihtaa pyyhkeet ja lakanat kuten aina ennenkin. Hänet on haudattu Windsorin linnassa sijaitsevaan kirkkoon.
 Aasia-ryhmä. Lisäksi on Eurooppa ja Ameriikka-ryhmät.

 Maanviljelys-ryhmä vasemmalla ja valmistajien ryhmä oikealla. Insinöörit ja kauppiaat puuttuvat kuvasta.
 Musiikista ymmärtävät tietävät toki The Roayl Albert Hallin (1871 , niin ikään Albertin muistolle), joka on kuuluisa mm. Proms-festareiden ansiosta. Sen tunnetuin konsertti on The Last Night of the Proms, joka tulee Suomenkin radiosta, kuten monet muutkin konsertit.
 Minä kävin kuvassa näkyvässä Classic FM:n konsertissa, jossa oli Nissani sponsorina. Ninpä tuossa  lasiovien takana on pieni riisikuppi johon oli ängennyt viulisteja soittamaan ennen konserttia.
 Taloa kiertaa uset ovet, joista on suorin tie omalle paikkalle. Ravintolapalvelut pelaa. Saa mm. jäätelöä. Jälleen naulakkoa on turha etsiä ja ruokaa ja juomaa jotkut toivat katsomoonkin ravintolakioskista.
 Sali on valtava halli. Ellipsin akselit ovat 72 m ja 83 m. Korkeutta salilla on 41 m. 5544 paikkaa seisomapaikat mukana lukien.
Parempia kuvia konsertista löytyy 20-v. täyttäneen radiokanavan sivulta. 
Ohjelmisto koostui sellaisesta kevyestä klassisesta, joita minulle tuntemattomat, mutta kenties briteille tutut artistit esittivät. Orkesteri the Royal Scottish National Orchestra.
Loppuhuipentuma oli Tsaikovskin 1812 alkusoitto, jonka lopussa on tykinlaukauksia. Pyrotekniikkaa oli viritelty saliin joka puolelle ja yksikin raketti lensi koko salin yli. Ihan heti ei vastaavaa spektaakkelia tule vastaan.  Tässä video vanhalta Promsilta. Sen pyrotekniikka oli onneton kuin tähtisadetikku.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen