16.11.2012

Burghausenin Burg

Tosiaan, jäi vielä esittelemättäBurghausen keskiaikainen linna, jolla on pituutta mukavat 1051 m. Ainakin se on Euroopan pisin linnake. Yllä olevassa kuvassa on vain päälinna.


Tässä kuvassa näkyy hieman rakennelman pituus.

Kellotorni 1500-l. Vieressä on kaivo.


Yksityisessä omistuksessa olevan kidutusmuseo on ihan alkuperäisessä paikassa. Sinne on pieni pääsymaksu. Ei mene kauan aikaakaan. Paikat ja portaat ovat aika ahtaat, että ei liene kovin kätevä turistiaikaan.  Peukaloruuvi ja muita tunnettuja kidutusvälineitä.
Erinäisiä työkaluja. Siellä oli useita häpeänaamareita (aasi, koukkunokka), joita joutui pitämään häpeä rangaistuksena. Yksi mielenkiintoinen oli tuoli, johon liian pieniä leipiä leiponut leipuri asetettiin ja laskettiin veteen.
Vankityrmässä kellarissa oltiin kahleissa kenties usean vuorokauden ja sieltä oli luukku seuraavaan kerrokseen, josta saattoi kuunnella kidutuksen ääniä.
Yläkerrassa on pieni selli, jonka vieressä on uuni, jota mahdollisesti käytettiin ruumiiden polttamiseen.









Linna perustettiin Ala-Baijerin herttualle Yrjö Rikkaalle 1225. Sen toinen päälinna oli Landshutissa Paikalla on sijainnut jotain linnoituksen tapaista jo rautakaudella.

Päälinnan puolella on vieläkin joitain huoneita nähtävillä ja se on museokäytössä. Keskiaikaisia tauluja lähinnä. Museosta pääsee kiipeämään myös katolle. Linna (ilmainen) ja museo (maksullinen) ovat ihan näkemisen arvoinen kuten kaupunki itsessään. Linna-alueella sijaitsee kahvila-ravintola.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen