27.02.2012

Vuoriretkikuvia

Kuvia Riesenkopf vuoren retkeltä pienen junamatkan päästä Rosenheimista. Tuossa wikipedian sivulla on kuva nyppylästä, josta minä en voinut ottaa kuvaa koska aamulla paistoi aurinko kirkkaasti sieltä päin ja illalla oli jo pimeää.

Huipulla Riesenkopfilla (1337m).



 Laakso on yllättävän tasaista. Lähikylissä oli taloja, pienekö sairaala, urheilukenttä, muutama jonkin sortin halli ja ainakin kuusi kirkkoa. Inn-joki on melko leveä ja matkaa Innsbruckiin. Vieressä menee Italiaan johtava moottoritie, jonka humina kuuluu ylös asti.

Luonnollisesti huipulla oli myös risti, joka näytti olevan vuodelta 2006.

Paluumatkalla pysähdyinHohe Asten (1100m) majataloon, jossa valitsin Knödel-keiton (rasvaisessa liemessä on sämpylänjämista ja kinkkusuikaleita tehty pallo), mikä ei niin eksoottinen ole, mutta takuula baijerilainen. 
Internetissä useammalla sivulla todetaan, etteivät ne pidä maastopyöräilijöistä tuolla tiellä. Yhdelle kysyjälle oli vastattu majatalosta, että "Konns'd scho nauffahr'n - griagst hoid aber dann nix zum dringa!" (voit ajaa toki tänne, mutta et saa mitään juotavaksi). Noh, eipä siellä näkynyt autojakaan sinä päivänä.

Reitin varrella näkyi muutama maatila, ja ilmeisesti kylmiltään oleva "paimentupa" ja piikkilangalla ympäröityjä lehmälaitumia. Vaeltajille oli huomaavaisesti rakennettu puinen rakennelta, jolla pääsi aidan yli. Siihen kohtaan oli myös vaihdettu piikitön lanka. Talven tultua lehmät ovat jossain laaksossa navetassa.



Loppupuolella matkaa erkani tie, jossa alkaa Stationweg, jonka nykyinen paavi on aikaisemmassa arkkipiispan toimessaan vihkinyt 1978. Tie vie Petersbergille, jossa on pieni ja vanha entisen luostarin pyhiinvaelluskirkko ja jonkinlainen majatalo. Tien varrella näkyi pari pientä kappelia sekä
yhden pienen linnan rauniot. Torni ja vähän muuria oli vielä pystyssä.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen