09.02.2012

Larsson



Ylen video.
Bildunterschrift hinzufügen


Ateneumin eka kerros on torpattu kirjakaupalla ja ylimmässä kerroksessa on tuttu pysyväisnäyttely. Toisessa kerroksessa  on Turusta (55000 kävijää!) matkannut Carl Larsson näyttely. Edellä olevan linkin sivulla on sivun lopussa galleria. Siellä on mm.  Viikinkiretkellä Taalainmaalla. Siinä näkee, miten taiteilija on viitsinyt piirtää detaljeja onkisiimasta ja veden väreilystä lähtien. Useimmat taulut ovat vesiväritöitä, mutta mustat ääriviivat on mukana.

Aika klassinen taiteilija: Lähtöisin köyhistä oloista, lapset ja vaimo kuoli. Sitten Pariisiin, jossa nälkääkin nähtiin, mutta lopulta rahaa ja  mainetta tuli. Hän on kuvittanut kirjoja ml. Välskärin kertomukset ja Maamme-kirjan.

Grafiikka-tilassa on piirroksia Rydbergin Singoallaa tarusta.
Suurin tauluista lienee kolmiosainen "Joulu on taas" (180x456 cm), jossa on ruotsalainen joulutunnelma. "Joulupäivän aamuna" on myös hieno jouluun liittyvä teos.
Esimerkiksi täällä on lisää kuvia. Näyttely on vain 2,5 kk. Epäilemättä tulee kiinnostamaan sillä nimi on tunnettu Suomessakin.

Lisäykset mediasta:
  • hs.fi 9.2. Kuvassa näkee yhden kuvan, jossa on kukkapenkkiä mm. tihrustettu huolella. Hyvä valinta. Minusta tuosta näkee kirjan kuvittajan taustan.
  • Aamu-TV (Areena) (9.2)
  • I-S:n juttu, jossa on kuvia Lilla Hyttnäsistä, josta on näyttelyssä lapsille suunnattu pienoistalo.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen