02.02.2012

Schuchbeckki

Münchenin tunnetuimman ravintolan Hofbräuhausin vieressä on Schubeckin hieno, mutta kallis ravinteli. Sitä vastapäätä on sen mausteliike. Voi hetki mennä etsiessä yhtä hienosti sisustettua kanelipuotia.


Herra Schuchbeck on TV-kokki ja keittokirjailija, joten mainetta pisaa monessa suhteessa. Hänen kotisivullaan on myös reseptejä.

Viimeisessä jaksossa (BR Mediathek) ollaan ranskalaisissa tunnelmissa eli punaviinikastiketta ja haüte cuisinea ei voi välttää. En minä muuten olisi vaivautunut katsomaan, mutta kun herrat puhuvat sujuvaa baijerin murretta.

Viinan kanssa kyllä keittiössä pitää olla tarkkana, ettei käy kuin Joe Waschille, kun hän vähän verfeinen. Saksalaiset nauttivat hedelmät, kuten päärynät, luumuvettä (lue:viinaa) Zwetchgenwasser, tai kirsikkavettä Kirschwasser.

Tähtikokki ei ole kovin luottavainen aina..

Aamu-TV:ssä kokataan myös Baijerissa. Ei se ole niin nukaa.

Saksassa kuuluisa Bionade brändi on perustettu vasta 1995. Se on juuri ja juuri Baijerin puolella. 3,5 tuhannen asukkaan Ostheimissa. Perustaja yritti kotilaboratoriossa tehdä terveysjuoman eikä limsankaltaista tuotetta. Sen verkkosivulla kuvataan Produced from natural raw materials of organic quality through fermentation in a purely organic way. Firmalla oli oluen panemisen opit pohjalla kts. video. Biologinen virkistysjuoma vetoaa terveystietoisiin kaupunkilaisiin.

Nyt kuitenkin suomalaisillekkin tuttu Dr. Oetker on omistaa siitä suurimman osan. Sie darf backen, kun mies tulee kotiin. Männer die gern süsses essen haben einen guten Charakter!. Siinä se nyt tuli vahvistettua!

Herr Grünwald on jo ehtinyt tehdä Dr. Boetkerin valmispizza mainoksen. Schubeckki mainitaaan siinäkin. On vaan ihan positiivista, jos ei kaikkia haukkumasanoja ymmärräkään :)

P.S Piti tämäkin uutinen nähdä Yleltä: Saksalainen säilöi laardia yli 60 vuotta. Tosin se oli amerikkalaista sodanjälkeistä ruoka-apua.

2 Kommentare:

  1. kouvolan nörtti02.02.2012, 12:20:00

    laardin säilöjän täytyy olla schwabilainen

    AntwortenLöschen
  2. Valistunut arvaus, mutta leider falsch. Se löytyi toisessa päästä maata Rostockin läheiseltä paikkakunnalta. Noita Ameriikan lahjoja siis päätyi entiseen Itä-Saksaankin.

    AntwortenLöschen