28.02.2012

Partnachklamm

Tästä kartasta näkyy Partenkirchenin Skistadion ja sen eteläpuolella Partnachklamm (die Klamm = kuilu, laakso; klamm = 1. nihkeä, kohmeinen 2. auki, peeaa). Siellä käy kotisivujen mukaan 200'000 ihmistä vuosittain. Yhtenä uuteenavuotena mäkikisaa odotellessa kävin katsomassa paikkaa. Kaiketi se on kesällä suositumpi vaikka oli tuolla nytkin katsomista. Sinne pitää joko kävellä tai ottaa hevoskyyti stadionilta. Hevosia tuolla olikin kymmenkunta laitumilla.

Ehkä kannattaa mennä suoraan solaan. Sinne myydään 3 eur pääsylippuja. Pois voi tulla toista kautta (paluu takaisin solaa pitki ei liene kiellettyä): Ensin kiivetään 150 m korkealle mäelle rappusia pitkin - olivat sankarillisesti hiekotettu ja melko hyvin lumesta putsattu. Siellä ylhäällä on kolme majataloa, jossa voi syödä.
Alas pääsee neulansilmätietä kävellen taikka sillä köysiradalla (3,50 eur suuntaansa). Tuossa sai jarrutella melkein varpaat kippurassa ja polviinkin se tuntui. Turhaan ei mäen yllä käsketty taluttamaan polkupyörää.


Nyt sinne joenuoman äärelle kallioiden puristuksiin:

Vesi ei tuon kirkkaammaksi voi tulla.

Polku oli hyvin hiekoitettu. Kovalla vaivalla varmastikin. Jäätä sille kertyy paikoitellen. Kesällä suosittelevat sadevarustusta. Polku kulkee kalliolipan alla turvassa jääpuikoilta ym.. Jossain kohti piti hieman kumarrella. Kaide toki oli tehty.







Ei se joki tähän aikaa vuotta ollut tuon kummoisempi. Kapeassa kalliosolassa se antoi kuitenkin hyvän kohinan.




Toisessa ravintolassa sai palvelua  ja siellä oli puhelias ja ystävällinen vanhempi rouva. Edellinen paikka oli yhtä tyhjä kuin tämäkin. Yksi pariskunta tuli syömään Leberknödelsopat. Minä söin Sauerbratenin Röstkartoffeleilla ja salaatilla (7,80) sekä ison mukin kaakaota (2,70). Ei jäänyt nälkä. Kachelofenissa oli oikea tuli.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen