03.02.2012

Turvallisuuskonferenssi


Mynssenissä alkoi perjantaina kolmipäiväinen 48. turvallisuuskonferenssi. Nämä kuvat ovat edellisiltä vuosilta.
Paikalle on komennettu 3100 poliisia ja lisäksi 250 valvoo junaliikennettä. USAsta tulee ulkoministeri ja puolustusministeri.


BR:ltä voi katsoa lähetystä suorana lauantaina klo 09:30 alkaen. Eiköhän siellä vajaassa kymmenessä pakkasasteessa aktivistitkin hyydy. Tuo <i>Abwrackprämie</i> ei ole enää ajankohtainen. Se oli Saksassa käytössä 2008 laskukauden aikana, jossa valtio maksoi rahaa niille, jotka antoivat vanhan auton romutukseen ja ostivat uuden (merkistä riippumatta). Nuo aktivistit siis halusivat kiireesti uusia NATOn raketit? Suomesta tänä vuonna tuonne ovat lähteneet ulkoministeri sekä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri. Ministeri Stubbilla oli ranteessa punamusta mokkula, joka lienee Suunnon vector. Noh, onhan se Mynsseni yli 400 m korkeudella, että korkeusmittari on syytä olla. Voinee siis sanoa, että hoitaa kauppaministerin virkaansa hyvin. Plussaa, ettei pistänyt Angry Bird -hupparia päälle. Englannin keltainen lehdistö noteerasi venäläismiljärdöörin Suunnon kellon, joka on huomattavasti Stubbin vastaavaa huomaamattomampi.


Mielenosoituksista puheenollen en pannut merkille uutisia, miten Espoossa olisi osoitettu mieltä Nokia-Siemensin hurjille henkilöstövähennyksille.

Sen sijaan Münchenissa kyllä, kun siellä koko toimipiste lakkautetaan. Myös monessa muussa toimipisteessä tehdään vähennyksiä.  Kts. esim. FAZ .
Google löytää vastaavia uutisia 610 kpl, että asia ei jäänyt Saksan medioissa huomaamatta.

SZ: bis Jahresende jeden dritten Arbeitsplatz in Deutschland abbauen.
-- Gewerkschafter und Gesamtbetriebsrat kündigten Widerstand gegen die Schließungspläne an. 'Wir wehren uns zusammen mit den Beschäftigten gegen diesen Kahlschlag', sagte der Unternehmensbeauftragte der IG Metall.

Focus: NSN habe einen Umbauplan vorgelegt, der weit über bloße Stellenstreichungen hinausgehe, um das Unternehmen wieder in schwarze Zahlen zu führen. (Positiivinen tulos on siis mustia lukuja kun taas persnetto on punaisella.)

Toimipisteen lopettamisuutisointikaan ei varmaan mennyt ihan putkeen. Ekaksi työntekijät saivat sähköpostin ja tunteja myöhemmin kutsuttiin henkilöstö koolle. Metalliyhdistyksen edustaja totesi (Welt): "Die Menschen so vor den Kopf zu stoßen und dann stundenlang allein zu lassen - das geht gar nicht." .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen