26.02.2012

Verotus

Suihkulähteen eripuolilla on tutut neljä maailmanosaa: Amerikka, Eurooppa, Afrikka ja Aasia.
Kun Bayreuthin vanha linna paloi 1753 päätettiin rakentaa uusi linna (1758) nykyaikaisia tarpeita varten.




Luonnollisesti Exit-kylttiä tarvitaan. Monesta huoneesta on melkein pääsy pihalla.
Kuten jotenkuten kuvista voi huomata, leimaa huoneita (yllä vain osa) kukkakoristelu, koska tämä on maantasalla puiston vieressä (Gartenschloss). Puisto on englantilaistyyppinen.



Vajaa vuosi sitten Welt uutisoi Eurostatin tilastoihin perustuen, että Saksa on Euroopan vanhin kansa 44,2 vuoden keski-iällään. Yli 65-vuotiaista on 20,7%. Koska syntyvyys on pieni, eikä maahanmuuttokaan vedä niin väestö kutistuu 2050 mennessä 10%. 65-vuotiaita ennustetaan olevan v. 2060 33%. Itä-Euroopassa vanhusten määrän kasvu on vielä nopeampaa. Niinpä poliitikkoja todennäköisesti houkuttaa nostaa eläkeikää kuin laskea.

Euroopassa nainen saa keskimäärin 1,6 lasta (Saksassa 1,36), mutta tarvittava määrä nykyisen väestömäärän pitämiseen on 2,1. EU:n ulkopuolelta muuttaa joka vuosi 2 miljoonaa ihmistä.

Grünwaldin sketsit on aina puoliksi totta, kuten tämä Abschlussrechnung was ein Bua kostet.. Nyt se on kuitenkin laskettu: "Nach Berechnungen des Familienbundes der Katholiken in Bayern haben Familien in Deutschland im vergangenen Jahr 97,4 Milliarden Euro für den Unterhalt ihres Nachwuchses berappt. Durchschnittlich entfielen damit auf jedes Kind 526 Euro im Monat. "

Uutisissa on viime aikoina ollut Merkelille annettu ehdotus, että yli 25-vuotiaiden lapsettomien pitäisi maksaa lisäveroa. Myös vain yhden lapsen pari pitäisi maksaa puolet siitä maksusta. Minusta se on kyllä jo systeemissä, sillä Saksassa toki verottajaa kiinnostaa lasten määrä.

Viime vuoden lopussa ilmestynyt Veronmaksajien palkkavertailu on mielenkiintoista luettavaa. Ei varmasti mikää helppo juttu verrata eri maiden systeemejä. Kuva 4.1 (Liite 3.1) on mielenkiintoista luettavaa. Jos asuu yksin niin Saksassa lähtee 38,3% ja Suomessa 29,8% kun ansaitsee 38400 eur vuodessa. Jos on kaksi lasta ja toinen töissä niin luvut on lähes samat maiden välillä.

"Belgia, Tanska, Saksa ja Italia ovat pieni- ja keskituloisten perheettömien palkansaajien verottajana omaa luokkaansa. Belgia, Tanska ja Italia ovat Suomea ankarampia verottajia kaikilla vertailun tulotasoilla. Matalampien tulotasojen ankara verottaja, Saksa, muuttuu suurituloisen kohdalla löysemmäksi, sillä työntekijän sosiaalivakuutusmaksuille asetetut kattosäännöt loiventavat progressiota."
Jutta on kumminkin nyt vaatimassa solidaarisuusveroa vielä entisten lisäksi Suomen suurituloisille (yli 100 keur). Kukahan uskoo, kun poliitikot sanovat veron olevan tilapäinen? Saksassa Solia (Solidaritätszuschlag) kyllä maksetaan kaikissa veroluokissa. Lapsista saa vähennystä. Senkin luvattiin olevan tilapäinen (1995), mutta.. Se perustettiin 1991 Saksan yhdistymisen, Persianlahden sodan yms. tukemiseksi. 

Ylen uutisen mukaan saksalaisia verokarhuja on ilmoittaunut vapaaehtoiseksi keräämään veroja Kreikkkaan, jossa on 60 miljardin edestä veroja keräämättä.

P.S.
Saksassa vanhempien pitää myös elättää täysi-ikäsiä lapsiaan, jos ne joutuvat vastaanottamaan sosiaalitukea. Tuore uutinen on oikeuden päätös, että kun 53-vuotias yksin asuva nainen sairastui vakavasti. Sosiaalitoimisto haluaa periä 76-vuotiaalta isältä 27 eur / kk sen 1408 eur eläkkeestä.
Pitäähän yksi luola (Grotto) olla yhdessä kammarissa tuossakin linnassa. Osa rakennusaineista on luonnonsuojelulakien takia käyttökiellossa nykypäivänä.

Sekalaista sanastoa:
  • Geburtenrate = syntyvyys
  • auf 33 Prozent ansteigen
  • verdreifachen = kolminkertaistua (jne. esim. verfünffachen)
  • sich doppeln = kaksinkertaistua
  • die Schwelle = kynnys, este, raja-arvo
  • der Ausgleich = tasapaino, korjaus, kompensaatio
  • verzeichnen = rekisteröidä, kirjoittaa muistiin
  • rasant = (salaman) nopea, mielenkiintoinen, tasainen (pinta)
  • ungeheuer = äärimmäisen paljon
  • das Ungeheuer = hirviö

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen