16.02.2012

Elfviikissä


Villa Elfvik  sijaitsee n. 2 km Otaniemestä. Sinne pääsee lankkureittiä pitkin seuraten Laajalahtea. Pysytelle siis koko ajan kehäykkösen sisällä. Rakennus on tehty v. 1904 vapaaherratar Strandenskjöldin kodiksi. Espoon kaupunki osti sen 1985.

Talossa sijaitsee myös kahvila.

Eteisen ikkunoita.

Siellä on julisteita, jonkinlainen eläinkokoelma.

 Nämä kuvat ovat viime viikonlopulta.

Tärkein syy, miksi tuonne menin oli Vuoden Luontokuvat 2011 näyttely. Kannatti käydä. Ilmainenkin kun on.  Kuvat on nähtävillä Internetissä. Mutta se ei ole sama asia katsoa niitä sieltä. Väitän myös että kirjakaan ei pysty täysin niitä korvaamaan. JuHa ei oikein jaksanut innostua kirjasta. Minä kai en ole lukenut noita kuvakirjoja tarpeeksi. Tietysti olen kateellinen zoomikameran omistajille.
Minun näyttelyn suosikit oli Rinteen valot, jossa oli oma peräinen idea. Taidepuolta edusti Kuihtuva kortteikko: ihan kuin joku olisi tehnyt modernia taidetta ja piirrellyt viivoja vetten päälle.
Asta myrkyn kuvassa oli upeat violetin sävyt. Tunnelmaa on Kuuran kukat ja Jokiosilta kuvissa.

Baijerissa on muuten kanssa nyt talvi. Siellä sitä on suolaa varmaan taas kylvetty.. Ranskan rajan lähellä työskentelevä tuttu tosin kertoi, että siellä lunta  tuli vasta maanantaina.
 Yläkerrassa on lasten leikkipaikka ja vetolaatikoissa oleva lahjoituksena saatu perhoskokoelma, mitä ei liiemmin ole esitelty eikä tuskin montaa erityisemmin kiinnosta läpi selata.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen