13.12.2012

Voittaja12

 Viime viikonloppuna Pasilassa haukuttiin urakalla. Paikalla oli 8200 koiraa. Lauantaina oli ollut 7700. Yleisöä 31'000 (Lähde).

 Danke, aber..
 Koko messukeskus oli tehokkaasti käytössä. Luentosaleissakin oli ohjelmaa.


Joku osaa ottaa aina rennosti.

 Itäsiperianlaika, jota ei nämä pakkaset palenna.

Ceskovslovensky vlcak - sen parempaa suomenkielistä nimeä ei varmaan ole. Karpaattien suden ja saksanpaimenkoiran risteytys 1955. Äkkinäinen ei ehkä erota saarlooswolfhondista.

Baijerinvuoristovihikoira, jos oikein tunnistin, osaa antaa tassua, mutta ei tuolla turkilla kyllä Alppien talvessa pärjäisi.
Pystykorvilla oli varmaan tyylikkäin ja täyteen ahdetuin koju.
Kennelliitto mainosti kovasti jo 2014 maailmanvoittajanäyttelyä, joka on siis Suomessa. Joskus viime vuosituhannen lopussa taisi olla edellisen kerran.


Lappeenrannassa toimi  tällä viikolla koira menestyksellisesti palovaroittimena ja kenties pelasti oman, kissan ja kahden ihmisen hengen. Esaimaan juttu. Sankarikoiria palkitaan joka vuosi.

Yksi jo monista koirille geenitestejä tarjoavasta firmasta tarjosi 10% messualennuksella geenitestejä, joita on kehitetty eräille roduille erinäisten perinnöllisten sairauksien havaitsemiseen tarkoituksena välttää sellaisten koirien käyttäminen jalostukseen. Osahan voi olla piileviä.

Prof. Lohi lupailee jo kotona tehtävää testiä.  Hän sai 3keuron henk.koht. apurahan  Kenneliitolta ja Tapiolalta sunnuntaina.

Koskakohan ihmisten wellness-messuilla aletaan tarjoamaan geenitestejä testaamaan alttiutta vaikkapa yleisille kansantaudeille, josisa perimä on mukana vaikuttamassa..

En menisi vannomaan rotua. Novascotiannoutaja on yleensä oranssi.


Ryhmäkilpailuissa on joissain roturyhmissä on erinäinen määrä toisiaan enemmän tai vähemmän muistuttavia koiria. Mäyräkoirat ovat tietysti samankaltaisia kaikki, mutta esimerkiksi seurakoirissa tai jopa vinttikoirissa on huimia eroja.
 
Sitten on vielä kasvattajaryhmät ja veteraanit, joiden järkeä en ymmärrä. Kymmeniä koiria pitäisi pystyä äkkiseltään vertaamaan. Tuomari on etukäteen käynyt koiria tosin läpi, mutta kaikkien pitää notkua iltaan asti kenties nauttimaan noin 20 sekuntia huomaamaan, ettei päästykään jatkoon.
gonczy polski oli harvinainen rotu. Sijoittu ryhmänsä toiseksi, joten ei ihan turha reissu Puolasta asti. Herra oli pukeutunut lähes baijerimaisesti. Suomenajokoira oli hienosi neljäs. Best in showssa oli kuitenkin suomenpystykorva ollut kolmas.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen