14.12.2012

Herkkuja

Helsingin messukeskuksessa yllätti iso fudge-koju. Onkohan nuo tulossa muotiin kuten cupcaket?

Tässä aitoa tavaraa Windsorista.
Saksalaisen koulun joulumyyjäisistä Helsingistä viikonloppuna tarttui tietysti sokerissa paahdettuja manteleita (gebrannte Mandeln), joita ilman ei Christkindlmarkt ole mitään. Glühweinin sijaan valitsin Kinderpunschin, joka saattoi olla jonkin sortin glögiä. Bratwurst meni siinä tietysti. 

Tällä viikolla kuulin radiosta, että eräässä saksalaisessa pikkukaupungissa Bautzenissa Saksin osavaltiossa on Bratwurstkommisareja. Heidän tehtävänä on testata 628.:nnen Wendelmarkt joulumyyjäiskojujen Bratwurstien laatuja asiakaspalvelua.  Was ois es gibt, ge!

Joulumyyjäisissä kahvin kanssa nautin mahtavaa Schwarzwälder Kirschtortea.
Wikipedian mukaan maailman suurin kyseinen kakku (vuonna 2006) on  painanut 3 tonnia, 10 m halkaisijaltaan, 700 l kermaa, 5600 kananmunaa, 800 kg kirsikoita, 40 kg suklaalastuja ja 120 Kirschiä.
Lienevätkö löytäneet Kirschwasseria Alkosta? Tuli mieleen jakso, jossa tähtikokki Joe Waschel opettaa, miten hyvästä saa vieläkin parempaa. Verfeinen.

Niin, ja tuin vielä ilmeisesti suomisaksaseuran kojua ostamalla pikkuleipiä.

 Lontossa saattaa törmätä Bretzel-kojuihin. Eipä ollut Baijerissa Nutella-bretzeleitä tietääkseni noista muista puhumattakaan. Se on Butterilla tai ilman.
 Kunnon omeletti ja chipsit.


 Kuppikakkujen ulkomyyntiä.
 Niille omistetusta sisäkioskista ostettu mallikappale. Yhtä äitelää, kuin miltä se näyttää.
 Aito chocolate chips cookie.
 Valitettavasti en pidä kaviaarista..


 Teemyymälöitä riittää.
Chelsea bun muistuttaa melkein korvapuustia. Englannissa on alueilla nimikko ruokia. BBC ystävällisesti on kääntänyt reseptin  myös järkeviin mittayksiköihin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen