09.12.2012

St. Maria Ramensdorf

SZ:n Adventskalender on jokavuotinen huolella sanomalehteen toimitettu hyväntekeväisyyskampanja vähävaraisten alueen asukkaiden auttamiseen. Nyt se järjestetään jo 64. kerran.
Kohteista kerrotaan muutetuille nimillä lehden jutuissa. Rahaa kerätään myös erilaisilla tempauksilla. Saksassa lahjoittaminen on tehty huokuttelevaksi, kun sitä saa vähentää tuloveroista.


 Victorian ja Albertin museo on laaja. Siellä ei ole niinkään tauluja, mutta muuta historiallista esineistöä. Seuraavassa mallia uskontoon liittyvästä:
 Firenze v. 1380 tienoilla.
Yllä 1/3 hampurilaista alttaritaulua. 1380 tienoilta.



 Vuodelta 1500-10. Italia.
Kulkuevälineistöä.
 Lombardiasta 1527-33.
 Pyhä Olavi. Norjasta 1375-1400.






Pfarrkiche St. Maria Ramersdorf sijaitsee U2:n Wettersteinplatzin lähettyvillä.
Erikoista kirkossa on, että se on ympäröity muurilla, josta ainakin osa on rakennusta. Sen sisällä oli hautausmaa. Sisäpihalle mennään rakennuksen läpi menevässä käytävässä.
Kirkko on mainittu ensimmäisen kerran kirjoissa 1000-luvulla.  1379 Baijerin keisarin Ludwigin poika herttua Otto V. lahjoitti ristireliefin, jonka keisari oli saanut paavilta. 1635 Kustaa Adolfin vangitsemat miehet (42 kpl) lahjoittivat votiivitaulun. 1675 tuli barokkisisustus.  


Alttari v. 1660.

Die Welt otsikoi kerran "pormestari hyökkää isän kimppuu krusifiksi riidasta", kun Baijerin Regensburgin pormestari on suutui 7. luokan (Gymnasium) opettajattarelle, joka on ulkomaalaistaustaisen perheen isän vaatimuksesta ottanut krusifiksin alas eikä informoinut häntä. Myös neljä aikuista on ilmoittanut vastalauseen.

Asiasta on käyty korkeaa oikeutta ns. Kruzifix-päätös (1995) ja laissa sanotaan, että joka luokkahuoneessa Baijerin historiallisen ja kulttuurillisen leiman mukaan pitää olla risti. ("Angesichts der geschichtlichen und kulturellen Prägung Bayerns wird in jedem Klassenraum ein Kreuz angebracht.").

Kuitenkin v. 2002 oli päätös, että lain mahdollistaman poikkeustapauksen nojalla piti erään opettajan opettaessa ottaa risti alas seinältä (liekö ollut vahtimestarin homma, en tiedä) tunnin ajaksi. Kuitenkin v. 2008 ateisti-opettaja ei saanut oikeutta vakuutettua, että se aiheuttaa hänelle vakavia henkisiä haittoja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen