31.12.2012

Trafalgarin aukio

Uudessa Bondissa on eräs ylitseampuvimmista takaa-ajoista, mitä heti tulee mieleen. Loppuhuipentuma on kuin suoraan 1800-l. ooperasta sinfoniaorkesterin säestyksellä.
Britannia on keskeisessä asemassa, kuten Lontoo.  Toimintaa riittää, että syke pysyy katsojallakin yllä.
 Tämä kenraali sai tunnustusta kukistettuaan kapinan Intiassa  1857 eikä ymmärrettävästi syystä ole kovin muodissa nykyään juhlia.

 Tolpan nokassa seisoskelee tietenkin itse amiraali Horatio Nelson, joka kuoli Trafalgarin taistelussa. Muistomerkki valmistui 1843. Nelsonin hattu on 51,6 m korkeudessa systeemin juuresta.

Seisokelusta puheen olleen Areenasta voi kuunnella Seela Sella seisaaltaan ohjelman vuodelta 2006. Mutta ei siinä kaikki ole vanhentunut.
 Leijonat tuli mukaan kuvioon 1867.  Jalustan kuvat kuvaavat eri taisteluita ja Nelsonin kuolemaa.
ZDF:n Mediathekissa on puolen tunnin satiirilähetys, jossa saa niin paavi kuin poliitikot osansa. Bundestagissa oli tabletit käytössä jo ennen Suomen eduskuntaa.
 Taustalla näkyvä kirkko on St-Martin-in-the-Fields.

Uusi Q tapaa sankarimme Kansallisgalleriassa (yllä kuvissa). Sehän sijaitsee Trafalqarin aukion vieressä. Aukiolla juhlitaan  uutta vuotta. The Local muuten väittää, että harva britti tuntee Illalinen yhdelle -ohjelmaa. Se esitetään kyllä Saksassakin joka uusivuosi.

Nimi tulee Trafalgarin taistelusta 1805, jossa kuninkaalinen laivasto taisteli menestyksellisesti Ranskan ja Espanjan laivastoja vastaan. Admiraali loordi Nelson johti 27 laivaa HMS Victoryllä. Britit eivät menettäneet yhtään alusta ja vastapuoli 22 kpl.

Koska se on julkinen museo, on sisäänpääsy ilmainen joskin tietysti lahjoituksia otetaan mielellään vastaan. Ei kannata jättää väliin saman korttelin Portrait galleryä.


Suomenkielinen Wikipedia-sivu kertoo tarpeellisen Edithistä


Spiegelissä muistellaan kaiholla, miten Bondille kelpasi joskus Jaguarin sijaan BMW. Kts. kuvat.
SZ puolestaan teki hyvää salapoliisityötä käydessään läpi uusimman Bondin paikkoja. Alussa nähty päämaja on oikeasti parkkitalo.  Metrolla, tubella, matkustetaan autenttisen näköisessä ruuhkassa. Kuvauspaikka oli Charings Cross, eikä Temple.


Etelä-Afrikan Korkea Komissio.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen