04.12.2012

Tower

Don Carloksen innoittamana vanhempaa arkkitehtuuria. Schllerin tekstiin pohjautuva ooppera käytti esikuvanaan 1545-68 elänytta Don Carlosta, joka kärsi mielenvikaisuuden oireita. Isänsä Filip II, Espanjan kuningas pistikin hänet lopulta vankilaan, jossa Don Carlos kuoli.
 Tämä on Thamesin ylittävä Tower Bridge (1894). Se on siis tahallaan tehty vanhan näköiseksi. Silta nousee ylös, jos isompi laiva sattuisi tulemaan.


 Sillan välittömässä läheisyydessä on yksi Lontoon kuuluisimmista nähtävyyksistä Tower of London.
Se on UNESCon listallakin. Ensimmäiset rakennelma paikalla oli 1078.
 Linnassa saa ihastella kruunun jalokivistä tärkeimpiä. Niitä ei saa valokuvata. Niiden vitriinien ohi turistit lipuvat lentokentiltä tutun maton päällä - hiljaa tosin. Uuden kierroksen voi tehdä toiselta puolelta vitriiniä.


 20 punnan eli n. 25 eur lipunhinta ei pelota turisteja. London Pass -kortti käy myös.

 Legendan mukaan Lontoo ja Britannia tuhoutuu, jos korpit lentävät pois. Niitä kasvateenkin sillan alueella ja Wikipedian mukaan siipiä typistetään, etteivät ne lentäisi pois.


 Vartijoilla on perinteiset asut.
Linnassa on useita torneja, joissa on historiaan liittyviä esittelyjä. Yhdessä on ollut vankeja. Viimeisin on ollut Rudolf Hess 2. maailmansodan aikana (vain neljä päivää tosin). 1. maailmansodan aikana linnassa teloitettiin 11 saksalaista vakoojaa. Jossain spekuloidaan kruununperijälasten katoamista. Lisäksi linnassa on toiminut kuninkaallinen eläintarha 1800-l

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen