23.12.2012

Chinesische Turm

Welt kertoo, miten maha selviää joulupyhät. Siinä kuvassa on oikea saksalainen joululounasa: Gänsebraten Blaukrautin kera. Baijerilainen söisi vielä hyytelömäisen hytiseviä Kartoffelknödeleitä: Itseasiassa vanhemmassa jutussa on parempi kuva.
Saksassa jännitetään joka talvi ja joulu, miten rautatiet toimii ja aina tulee sanomista. Nyt tosin on ilmeisen lämmintä. SZ toteaa, että Mynssenissä lähennellään 20 astetta, mikä on historiallisen korkeaa. Valkea joulu jää haaveeksi monessa paikkaa.

Tilastollisesti ottaen, Mynssenissä on valkea joulu joka 3. vuosi, Dresdenissä ja Berliinissä joka 5. vuosi ja Hampurissa ja Rein-Main alueella vain joka 10. vuosi.

Marco Polon adventtikalenterissa on aikaa ottava muistipeli. Hyödyllistä harjoitusta itsekullekin - etenkin eräälle, joka hävisi nelivuotiaalle viime viikolla muistipelissä.

Torni ja tornin alakerta. Ihme kyllä ei ollut torvisoittoa.
Paremmanluokan myyjäiskoju. Taidetta kotiin.





Nämä eivät ainakaan kovin 2000 vuotta vanhoilta  tallilleilta näytä..
Liköörivalikoimaa hieman valoilla koristellussa kojussa.


Erikokoisia taloja, joita saanee kaikkia valaistua jotenkin. Ylhäällä on Dürerin talo Nürnbergistä ja sitten paljon Rosenheimilaisia rakennuksia.



Savua (vesihöyryä) tuottavat koriste-esineet ovat kuulemma yleisiä, mutta metsän taruhahmoista, eikä näin eksoottisia kuten tässä tuo vesipiipun polttaja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen