10.12.2012

Pilvenpiirtäjiä

 Lontoon arkkitehtuurikierrosta.
 Tähän herraan törmään Myssenissäkin. Siellä se seisoo vaakasuuntaisen palkin päällä muutaman metrin korkeudessa.



Tuota oikeanpuoleista 180 m korkeaa rakennusta on nimitetty mm. suolakurkuksi (gherkin). Entiseltä nimeltään Millenium tower ja Swiss Re, mutta nykyään niinkin yksinkertainen kuin 30 St Mary Axe.
Vasemmalla oleva The Shard on 309,6 m ja se on EU-maiden korkein. Toimistojen lisäksi sinne tulee 5 tähden hotelli ja 10 asuntoja, joiden hinnat liikkuu 50 milj. punnan tienoilla.  Hissejä on wikipedian mukaan 44. KONEen vanhan tiedotteen mukaan se toimittaa sinne 36 hissiä ja 10 liukuporrasta.  Tiedotteessa kerrotaan, että testikuiluja on 30, joista yksi on Lohjalla kaivoksessa 333 metriä syvä.

Tuo pyöreä on City Hall (2002). Sen piti sääsää energiaa muotonsa takia, mutta tuloksiin ei olla tyytyväisiä. Entinen pormestari nimitti rakennusta lasikivekseksi, nykyinen lasirauhaseksi ja nätimillään sipuliksi.



 St George Wharf Tower (181 m). Se tulee kokonaan asuntokäyttöön. Katolle tulee tuulivoimalaitos.
Yhden makkarin asunto maksaa miljoona puntaa ja kahden makuuhuoneen 1,6 milj. Nuo ovat leasehold hintoja eli liekö jotain samaa kuin asumisoikeusasuntoja.
Canadian Wharf on pilvenpiirtäjien kylä.
 Näkymä läheiseltä Greenwichin kukkulalta. Oikealla on 235 m One Canada Squarella on pyramidikatto, joka on 40 m korkea, painaa 100 tonnia ja sitä pitää koossa 100'000 pulttia ja mutteria.
HSB:n ja Citigroupin tornit ovat 200 m korkeita.
 
 The Millenium Dome (The Dome) (1999). 789 milj. puntaa maksoi tuonkin rakennus.
Se on kai konferenssikeskus, jossa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen