Saksalaismallista joulua:
|
Suosittelen tankoja noita vasemmanpuoleisia suklaapäällyisteisiä vaahtojuttuja enemmän. Lebkuchenit keskellä on varmavalinta. |
|
Reiberdatschin valmistusta. Reseptin mukaan se on makearuoka. Se on vähän kuin lettu, eli sitä voi syödä makean (omenahillo) tai suolaisen (esim. hapankaali) lisukkeen kera. Reseptissä on 2 kg perunoita, 5 munaa, sipuli, 2 rkl kaurahiutaleita, 1 tl suolaa ja rasvaa paistamiseen. Perunalettuja siis. Potato pancake on myös muuten Riikan lentokentän pizzerian ruokalistalla. |
|
Eräs versio uunissa (joulumarkkinoillakin) paistettavista Fladenbroteista. |
Tässä touhutaan Baumstriezelin taikinaa Odeonsplatzin Christkindlmarkt'n kojussa. Taustalla näkyy laite, jossa pitkulaiseksi leikattu taikina on kieritetty kapulan ympäri paistumaan. Se taikina on maustettu halutulla seoksella.
|
Kanelisokeriversio. Kyllä se ihan hyvää on, mutta ei mikään pakollinen maistettava. Hintaa yleensä 4-4,50 eur.
|
|
Bratapfeleita karamellikermakuorrotuksella (Rotkreuzplatzin CKM). |
|
Lebkuchneita. |
|
Joulupipareita. Spekulatiukset ovat erilaisilla muoteilla painettuja keksejä. Vaniljapuolikuut (Vannillekipferln) ovat myös yleisiä. |
|
Sokerilla ja suklaalla vadellut hedelmät ovat Christkindlmarkettien vakiotavaraa. |
|
Reilun 60 euron luksusjoulukonvehtikalenteri ynnä muuta. |
|
Pienet pukit maksavat 7..9 eur. Isossa ei ole hintaa. |
|
Hetken aikaa meni ihmetellessä, mikä ihmeen noitatalo. Sitten muistin Hannun ja Kertun, joka on mm. oopperassa kestohitti siinä missä Straussin musikaalit uutena vuotena. |
|
Oikealla valkoiset kanelitähdet ovat myös joulun sesonkikamaa. |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen