Saksalaismallista joulua:
 |
| Suosittelen tankoja noita vasemmanpuoleisia suklaapäällyisteisiä vaahtojuttuja enemmän. Lebkuchenit keskellä on varmavalinta. |
 |
| Reiberdatschin valmistusta. Reseptin mukaan se on makearuoka. Se on vähän kuin lettu, eli sitä voi syödä makean (omenahillo) tai suolaisen (esim. hapankaali) lisukkeen kera. Reseptissä on 2 kg perunoita, 5 munaa, sipuli, 2 rkl kaurahiutaleita, 1 tl suolaa ja rasvaa paistamiseen. Perunalettuja siis. Potato pancake on myös muuten Riikan lentokentän pizzerian ruokalistalla. |
 |
| Eräs versio uunissa (joulumarkkinoillakin) paistettavista Fladenbroteista. |
Tässä touhutaan Baumstriezelin taikinaa Odeonsplatzin Christkindlmarkt'n kojussa. Taustalla näkyy laite, jossa pitkulaiseksi leikattu taikina on kieritetty kapulan ympäri paistumaan. Se taikina on maustettu halutulla seoksella.
 |
Kanelisokeriversio. Kyllä se ihan hyvää on, mutta ei mikään pakollinen maistettava. Hintaa yleensä 4-4,50 eur.
|
 |
| Bratapfeleita karamellikermakuorrotuksella (Rotkreuzplatzin CKM). |
 |
| Lebkuchneita. |
 |
| Joulupipareita. Spekulatiukset ovat erilaisilla muoteilla painettuja keksejä. Vaniljapuolikuut (Vannillekipferln) ovat myös yleisiä. |
 |
| Sokerilla ja suklaalla vadellut hedelmät ovat Christkindlmarkettien vakiotavaraa. |
 |
| Reilun 60 euron luksusjoulukonvehtikalenteri ynnä muuta. |
 |
| Pienet pukit maksavat 7..9 eur. Isossa ei ole hintaa. |
 |
| Hetken aikaa meni ihmetellessä, mikä ihmeen noitatalo. Sitten muistin Hannun ja Kertun, joka on mm. oopperassa kestohitti siinä missä Straussin musikaalit uutena vuotena. |
 |
| Oikealla valkoiset kanelitähdet ovat myös joulun sesonkikamaa. |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen