25.12.2012

Jouluherkkuja

Saksalaismallista joulua:

Suosittelen tankoja noita vasemmanpuoleisia suklaapäällyisteisiä vaahtojuttuja enemmän. Lebkuchenit keskellä on varmavalinta.

Reiberdatschin valmistusta. Reseptin mukaan se on makearuoka. Se on vähän kuin lettu, eli sitä voi syödä makean (omenahillo) tai suolaisen (esim. hapankaali) lisukkeen kera. Reseptissä on 2 kg perunoita, 5 munaa, sipuli, 2 rkl kaurahiutaleita, 1 tl suolaa ja rasvaa paistamiseen.  Perunalettuja siis. Potato pancake on myös muuten Riikan lentokentän pizzerian ruokalistalla.



Eräs versio uunissa (joulumarkkinoillakin) paistettavista Fladenbroteista.










 Tässä touhutaan Baumstriezelin taikinaa Odeonsplatzin Christkindlmarkt'n kojussa. Taustalla näkyy laite, jossa pitkulaiseksi leikattu taikina on kieritetty kapulan ympäri paistumaan. Se taikina on maustettu halutulla seoksella.
Kanelisokeriversio. Kyllä se ihan hyvää on, mutta ei mikään pakollinen maistettava. Hintaa yleensä 4-4,50 eur.

Bratapfeleita karamellikermakuorrotuksella (Rotkreuzplatzin CKM).

Lebkuchneita.

Joulupipareita. Spekulatiukset ovat erilaisilla muoteilla painettuja keksejä. Vaniljapuolikuut (Vannillekipferln) ovat myös yleisiä.

Sokerilla ja suklaalla vadellut hedelmät ovat Christkindlmarkettien vakiotavaraa.

Reilun 60 euron luksusjoulukonvehtikalenteri ynnä muuta.

Pienet pukit maksavat 7..9 eur. Isossa ei ole hintaa.

Hetken aikaa meni ihmetellessä, mikä ihmeen noitatalo. Sitten muistin Hannun ja Kertun, joka on mm. oopperassa kestohitti siinä missä Straussin musikaalit uutena vuotena.

Oikealla valkoiset kanelitähdet ovat myös joulun sesonkikamaa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen