16.03.2012

Monttu

Müncheniin on luvattu perjantaiksi +19 ja lautaina pitäisi mennä yli 20:n.
Keilaniemen metroaseman työmaa.
FAZ:ssa oli juttu Frankfurtissa työskentelevästä katumusiikosta. Sekin oli aikoinaan yrittänyt Münchenissä soittaa, mutta oli heti karkoitettu. Ei siellä tänäkään päivänä saa U-Bahn tasanteilla soitella. Frankfurt oli aikoinaan niin epämiellyttävässä kunnossa, että kaupunginsedät olivat varmaan päättäneet sallia musiikin piristämään vähän. Berliinissä ainakin U-Bahneissa kierteli muusikoita, jotka kappaleen jälkeen keräävät kolikoita vaunusta. Hampurista en muista ja Kölnissä en ole käynyt. Tuosta Frankfurtin Hauptwache asemalta ei ole pitkä matka pilvenpiirtäjille.

Münchenin U6:n ja U3:n pohjoisin risteyskohta on Münchner Freiheitin asema.




Myös sisällä on arkkitehdit olleet luovia. Sinisillä laatoilla pinnoitettua pylvään sivua valaistaan tusinalla sinisellä spottivaloilla. Sivuseinät ja hissien ovet ovat räikeän keltaisia.
Ylätasanteelle taisi tulla pari leipomoa ja pizzapalatiski lisää.

Usealla asemalla on muotia laittaa loisteputket vinoon. Täällä niissä on vielä eri värejä sekä varjostimena ritilöitä putkien ympärillä kaiketi vain esteettisistä syistä.
Seinillä on videomainoksia, joissa pyörii joskus myös uutisia (tietysti ml. jalkapallotuloksia) sekä tietovisa-tyyppisiä kysymyksiä tai "päivän luku" tyyppinen tietoisku.
Tietysti perinteiset staattiset ja liikkuvat paperiset mainoksetkin ovat asemalla.

Joillain asemilla, kuten myös Helsingin Kampin linikka-asemalla, tulee kaiuttimista klassista. Joskus luin, että Odeons Platz pysäkillä on ainoa CD on soinut jo vuosikausia, mikä aiheuttaa inhoreaktioita päivittäin seisoskeleville. Päätarkoitushan tuollaisella musiikilla on karkoittaa asemalla roikkuvia ihmisiä. Münchenissä ei törmää vetelehteviiin nuorisojoukkoihin kuten Hgissä. Kodittomia näkyy enemmän, mutta ne ovat liikkuvaa sorttia.



FC Bayernin pelit saattavat tukkia U6:n..

U3:n Moosachin S-Bahn asema ja Moosacher St. Martinsplatz ovat kaiketi edelleen uusimmat pysäkit.
Moosachin aseman lippuautomaatti syö jopa Visan ja Mastercardin sekä jopa 20 euron seteleitä! Tekniikka kehittyy. Puhuu varmasti myös sujuvaa englantia, turkkia, jne. Sokeillekkin on kohokuviot.


/>

M.F:n joulutori.


Evankelinen Erlöserkirche (Vapahtajakirkko) sijaitsee Münchner Freiheitin U-Bahn pysäkin vieressä. Alttarisyvennykseen on integroitu ei niin kaksinen maalaus, mutta kehys on jotain erityistä.

Tyyliltään kirkko on niin jugendia kuin voi olla. Rakennusvuosi on 1901. Kirkon seinällä on erinäisiä jakeita.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen