13.03.2012

Granö

Kuusisaaressa Didrichsenissä on Outi Heiskasen 75-v. juhlanäyttely ja Villa Gyllenbergissä on laajennettu Schjerfbeck näyttely. Niihin kannattaa ostaa 12 euron yhteislipun.
 Heiskasen Elämän meri - näyttely sisältää tietysti pääasiassa grafiikkaa, mutta mukana on myös vesiväritöitä, ja muutama veistos. Aiheita on taruista (Kalevala..), sattumuksista (nokikolari tuli kylään..), tutuista paikoista (esim. mylly Gotlannissa, riippukeinu..), eläimiä (isä oli eläinlääkäri, äiti kävelevä performanssi), unista ym. Ooppaalla ei ole mikään helppo tehtävä niiden syitä selvitellä.
Useat työt olivat ihan viime vuosilta, jota en olisi 75-v. näyttelystä odottanut. Tuskin on paras mahdollinen Heiskasen näyttely, mutta ihan mukava.
 Naapuritalossa oli porukkaa vielä enemmän jonoksi asti sillä Schejerfbeckki tuntuu houkuttavan. Siellä oli talon omaan laajaan S. kokoelmaan (31 taulua) lisätty siis lainatöitä toinen mokoma. Muita kuin naamakuviakin oli. Kolme erinomaista työtä ainakin (kukkataulu, munkkikulkue, huonekalu).
S:n syntymästä tulee 150 vuotta. Ateneumissa tulee olemaan iso näyttely.
Hesari oli saanut sivuilleen saman metamorfoosi videon, joka pyörii näyttelyssä.
 Gyllenbergin talossa on pysyväiskokoelma, jossa on kivoja tauluja tunnetuilta mm. Gallen-Kallelalta. Parissa salissa on vielä huonekaluja.

 
Täällä voi iloita, että on pyörätiet osittain sulina, mutta Mynssenissä syödään jätskiä auringossa jo. Ex. pomo kertoi, että puutarhassa kukkii Winterglöckhenit eli lumikellot.
 Kuusisaaren sillan alla on jo sulaa.
 Gyllenbergin säätiöllä on rahaa käytettäväksi myös soittimiin, kuten viuluun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen