30.03.2012

Jenkkilää

 Tuommoinen näyttely on nyt Meilahden taidemuseossa, josta tuli valokuvamuseo. Rakennus suljetaan kosteusvaurioiden takia tämän näyttelyn jälkeen ja seuraavat sovitut näyttelyt ahdetaan Tennispalatsiin.

Ensin oli takavarikoitua tavaroita (sian päästä lähties). Ripustus oli erikoinen: monia pieniä kuvia olivat kehystetty lasilaatikkoon.
Sitten siirryttiin A3 kokoisiin kuviin. Siellä oli teemana suljetut paikat tai että niissä on jotenkin muuten jännää. Yhdessä kuvassa oli silputtua sairaala jätettä. Kuvatekstit olivat laajoja. Tuon kuva yhteydessä kerrottiin, miten ne työntekijät rokotetaan, mitä ne ansaitsevat, paljonko sairaalajätettä tulee USA:ssa, paljonko ympäristöystävällisempää tuommoinen käsittely on ja mitä tehdään, jos työntekijään pistää piikki.
Siellä oli gryogeenitankki (toivovat, että joskus voidaan herättää eloon), säteilevää ydinjätettä, marihuanan kasvattamista tutkimustarkoitukseen jne.
Sitten oli vielä sarja syyttöminä vankilaan / kuolemaan tuomittuja. Yksikin oli saanut yli 3000 v. tuomion, josta se istui jotain 7 v. Näitä oli sitten kuvattu niissä maisemissa, missä todistajat luulivat niiden olevan. DNA testit ovat pelastaneet ne. Hesari ja Höbla tykkäsivät. Ilman muuta tuo on tasokas näyttely.









Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen