24.03.2012

konserttimesta

Mynssenin ratio-orkesteri soittaa usein Herz-Jesu Kirchessä ja BR jopa taisi osallistua sen kirkon rakentamiseen, kun edellinen paloi. Noh, akustikka ei vaan toimi, jos orkesteri tuodaan eteen. Urkukonserteissa ei ole ongelmaa.
Esimerkiksi 30.3. sieltä tulee taas konsertti, jota voi toki kuunnella netistä BR Klassikin kautta.
Itse asiassa hämmästyttävä/ihmeellinen (erstaunlich) Rundfunk Orchester täyttää 60 vuotta. Juhlalähetyksiä on huhtikuun lopussa sisälten yllätys yllätys kaupungin pojan Kauffmannin säestystä.
Se pääsi taannoin suomalaisen Rondonkin kansikuvapojaksi.




Olen käynyt kerran kirkossa konsertissa. Paikalla oli v. 1890 rakennettu kirkko, joka tuhoutui pommituksissa 1944. Tilalle rakennettu kirkko 1950-l alussa ja se siis tuhoutui tulipalossa v. 1994. Nykyinen rakennus valmistui v. 2000 ja lopulliseen kuntoon se tuli v. 2004. Kuten em. linkin kuvista näkee on se modernia arkkitehtuuria, jota ei liiemmälti näe Myssenissä. Lasikuutiolla on korkeutta 14 m ja suurina juhlapäivinä sen etuosan saa aukeamaan suureksi portiksi. Konserttisarjan nimi on avoimet portit, mutta ohjelmassakin varmuuden vuoksi todettiin, että kylmänä vuoden aikana suuret kirkonovet pysyvät kiinni. Ja sitten joka paikasta tuttu perusfraasi: Wir bitten um Ihr Verständnis (Pyydämme Teidän ymmärrystänne).

Lasikuution ikkunat eivät ole täysin läpinäkyviä vaan niissä on pieniä keilakirjoitusmerkkejä ja sinistä väriä. Sisäpuolella on puukuutio, jonka sivuseinät koostuvat levyistä, jotka ovat kuin puoliksi avatty sälekaihdin. Lasikuution ja puukuution välissä on 2 m leveä käytävä ja siellä on 12 mustavalkoisen valokuvan ristin tie. Alttariseinää on jäänyt ehjäksi ja siinä on iso risti. Kirkossa oli silti kaikua sopivasti.

Takaosassa on urkuparvi ja sen alla on pieni Maria-alttari kuten jokaisessa katollisessa kirkossa ilmeisesti on. Ikonimainen taulu oli metallisen ristimuotoisen häkkihäkkyrän keskellä.



Ulommaisen laatikon saa edestä avauttua ns. suuri portti. Se ei kuitenkaan hirveästi auta sillä siten näkyy puulaatikko, jossa on vain pieni ovi kun urkujen takia ei voitu isompaa aukkoa tehdä.


´



P.S Nokiasiimenssi ei suljekaan Mynssenin toimipistettä ainakaan kolmeen vuoteen vaikka niin uhattiin. 1600 ihmistä tosin saa lähteä eläkkeelle taikka Siemensin järjestämään koulutusputkeen. Espookin mainittiin SZ:n uutisessa. "Offenbar hat der öffentliche Protest doch was gebracht." Die Beschäftigten hatten fast jeden Tag eine öffentliche Aktion gemacht.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen