21.03.2012

Kiertue

 Kävin y.m. konsertissa. Näköjään matkaavat Dysseliin tekemään parissa konsertissa.
Suomen Saksan suurlähetystön kalenterissa on tuttuun tapaan myös Nightwishiä ja tietysti Eläkeläiset, joiden humppa-attack lipsahtaa jopa Wienin puolelle.

Candomino täyttää 45-vuotta ja juhlakonsertti on lokakuussa. Kuorolla on hyvä maine ja voittanut palkintojakin. Tämänkertainen kokoonpano ei oikein vakuuttanut etenkään miesäänten puolesta. Innokkaita sopraanoja riitti.  Palestrina (Sicut cervus), Mozart (Adoramus te, Christe), Kokkonen (Missa a cappella) ja Pärtin (7 Magnificat Antifonen, esim. O Adonai), Kortekankaan Chiaroscuro olivat monipuolista ja taiteellista kamaa, mutta esitystapa pysyi aikalailla samana, että hyvä että kappaleen vaihtumista huomaa. Saksan ääntäminen Berliinissä asuvan Pärtin osalta oli hyvää.
Tasapainoista selkeää laulua on perinteisemmällä puolella kuten Kuulan (Hautalaulu, Sävel), Salmenhaara (kaksi ruuneperin runoa), Griegin (Våren). Seurakuntien tukeman kuoron sopi toki laulaa ominta alaansa Klemetin Iltalaulu ja Maasalon Tule kanssani, Herra Jeesus.


Tässä esimerkki Espoon tuomiokirkosta toissa kesältä mitä todennäköisimmin Urkuyö- ja aariasta.
Klassikko Täällä Pohjantähden alla.
Matinkylän outo rakennus.
Kts. M. Lindgrenin aplodeerauspakina. Lindgren oli myös vuorossa Figarossa, jossa oli Pelléas ja Mélisande vuorossa todennäköisesti siksi, että se on nyt Kansallisoopperassa.

[Jotenkin liikennemerkin "kiinteistössä asiointi" ei kuulosta soveliaalta edes konsertissa käyntiin saati sitten kirkollisiin toimituksiin..] Viime sunnuntai oli leipäsunnuntai, jolloin on hyvä syy ottaa ohjelmistoon virsikirjan Schützin ainoan virren (474). Alkuperäinen: Aller Augen warten auf dich, Herre.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen