14.03.2012

Korkeita

SZ:ssa oli Münchens höchste Gebäude valokuvasarja. On näitä valokuvia muillakin. Tosin heikolla kameralla otettuja.

U4:n Richard-Strass-Strasse pysäkin vieressä on Hypovereins Bank, jolla on korkeutta 114 m ja siinä on siten 27 kerrosta. Se valmistui 1981. Se on kaupungin toiseksi korkein kerrostalo.



Pankkien stressitestistä ainoa rajan alle jäänyt oli Münchener Hypothekenbank Hypo Real Estate (HRE).
Tästä putoamisesta voi käyttää yhdysverbiä durchfallen (durchgefallnen Banken). Sen sijaan selviytymisestä käytetään bestanden. Sitä käytetään kokeesta (koulu) selviytymisessä.

Perusmerkitys on "olla olemassa" esim. Die Firma besteht seit fünf Jahren.
Tutumpi bestanden merkitys on asian koostuminen jostakin materiaalista (aus) esim. Das Haus besteht aus Holz.
Preposition in kanssa on myös koostumista esim. Seine Aufgaben besteht darin alle Gebäcke zu tragen.
Preposition auf kera siitä tulee vaatimista esim. Er bestand darauf, dass die Polizei geholt wurde.



Richard-Strauss Strassen / U-Bahn pysäkin lähellä Hypovereinsbankin kolmiotornin vieressä on tälläinen, mitä ilmeisemmin toimistorakennus.


Siinä lähellä Arabellaparkin päätepysäkillä on myös sairaala, joka ei näytttänyt kovin isolta ja rumalta ainakaan tästä suunnasta katsottuna. Sinne johti lukuisat loivat ja leveät betoniportaat puistomaisen penkan ympäröimänä.




Tässä on Neuperlachin lähiötä. Se on kuuluista kerrostaloista, varmastikin tuon yhden kolossin ansiosta. Sanomattakin selvää, että tuolla ei asu kaupungin parhaiten toimeentuleva väestö vaan siellä on myös sitä kautta lieveilmiöitä esim. maahanmuuttajataustaisten ongelmista ja rikollisuudesta. Ei se sentään mikään Malmö, Hampuri jne. kriisikeskus ole. Sitä yhteinäistä kerrostaloa on vähän mahdoton saada yhteen kuvaan. Paras otos lienee tämän sivun 2. ylhäältä. Neuperlachin kaupunginosassa on asukkaita 55'000. Noita taloja piti 60-luvulla kiireesti rakentaa.


Mynssenin olympiastadion viereinen kukkula on kasattu (1947-1958) 2. maailmansodan pommituksissa syntyneistä rakennusten raunioista, joita ei voitu hyötykäyttää jälleenrakennuksessa.

Yliopiston (LMU) suuntaan länteen. Kuvassa näkyy alumiiniristi 2. maailmansodassa kuolleiden muistoksi.


Luoteis-pohjoissuunnassa on asuinkerrostalolähiöitä ja moderni toimistotalo Nordfriedhofin tienoilla.

Olympiatorni ja olympiakylä. Odotan sinne menoa varten edelleen sellaista kirkasta föhn-keliä, joka paljastaisi alpit, kuten niissä photoshopturistipostikorteissa on.

Odeonsplatzille päin suunnatessa näkyy tuttuja kirkontorneja ylimpänä tietysti Frauenkirche.
Hypo-Haus @ Arabellapark  häämöttää naapurikammotuksien vieressä idässä Isarin toisella puolen.

Mäeltä suunta pohjoisen ja koillisen suuntaan. Etualalla on BMW:n toimisto ja museo (kulho). Taaempana näkyy FC Bayernin valkoinen ufostadion ja Fröttmaningin mäen tuulivoimala.

Marienplazin Alte Peterin torni on 91 metriä korkea ja 1,5 euroa voi maksaa siitä ilosta, että pääsee kipuamaan 306 askelta torniin.

Frauenkirche ja raatihuone hallitsevat kaupunkinäkymää. Takana häämöttää Olypiatorni, joka lienee ainoa tätä tornia parempi näköalapaikka kaupungissa. Tosin tässä tornissa on lähietäisyydellä vanha kaupunki.


Odeonsplatzin keltaiset kirkon tornit. Siitä lähtee Ludwigstrasse ja siellä näkyy yliopiston kirkko.
Kuvassa Mynssenin korkein toimistorakennus. Sen kylkeä komistaa teleoperaattorin O2 logo. Kts. kuva 146 m:n ja 37-kerroksen Uptown München rakennuksesta. 



Toki historiallinen kaupunginosa on aika rajoittunut ja tylsiä alle 60 vanhoja rakennuksia

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen