20.03.2012

Kevättä

 Weltin juttu havainnollistaa Euroopan maiden brukkokansantuotetta (Bruttoinlandsprodukt) ja valtionvelkaa (Staatsverschuldung) ja työttömyyttä, jossa Saksa loistaa suvereenisti. Nuorisotyöttömyys (Jugendarbeitslosenquote) on syystä otettu omaksi pylvääksi sillä se havainnollistaa keskimääräistä työttömyyttä enemmän Saksan etevyyttä.
Maanantain Kauppalehden pääkirjoitus käsitteli Suomen tilannetta, jossa ei ole kehumista. Nuorisotyöttömyys on meillä n. 20%, joka on prosentin EU:n keskiarvoa parempi. Syrjäytymisvaarassa on 40'000 nuorta. Hs.fi:ssä oli poikkeuksellisen havannoillistava infografiikka.
Saksassa on kananmunahysteriaa havaittavissa erityisesti lähellä Tsekin rajaa sillä Saksassa 10 munaa on n. euron kalliimpi. Marketit ovat asettaneet ostorajoituksia kun joku on lastannut takakontillisenkin munia. Taustalla on häkkikanaloiden kiellot eivät jotkut maat ole ihan kerinneet mukautumaan.
 Lidlin vierestä paljastuu lumen alta Mersu.
SZ:n jutun otsikko oli "Verflixt und zugenäht", kun muotiliike siirtää tuotantoa itään. Tuo sanonta on melko voimakas sillä verflixt on kuin verdammt (kirottua). Verflixt/Verdammt/Verflucht nochmal / noch mal!. Nähen on on ommella ja zu etuliite tietysti tarkoittaa kiinni. dict.cc englannintaa sen "kiroa se helvettiin".

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen