saksankielinen esittelykin. Ilmakuvia ja paremmantason huoneiden kuvia näkyy pdf:stä.
Voi olla, että suomalaiseen makuun ehkä liiankin prameasti koristeltu. Sisäkuvia myöhemmin.
Nuo ovat teettäneet markkinointihenkisen kovakantisen kirjan, jossa on hääjuhlallisuuksista kuvia, joten lienee suosittu paremman puoleissa häissä. Joku oli tietävinään, että Räikkönenkin olisi mennyt siellä naimisiin.
Filisooffi Ollilan kannattaisi ostaa kaukosäädin powerpoitteihin, mutta tohtori on hyvä suustaan ja sanavalmis interaktiivisessa luennossa. Wikipedia-sivun lopussa on viiten Tastulan haastatteluun vuosien takaa.
Elävässä Arkistossa on lukuisia muitakin Tastulan haastatteluja. Sieltä löytyy aihettaliippaavia haastatteluja Dalai Lamasta lähtien. J. Ollilakin on mukana.
Luin kyseisessä paikassa uusimman Hesarin kuukausiliitteestä pitkän jutun J. Ollilasta. Siinä hän korosti Nokian menestetyksestä (aikoinaan) suurin piirtein, että lahjaikkaiden ihmisten ja niiden vahvuuksien esiinkaivamisen lisäksi on oltava motivaatio ja mietittävä yhdessä isompi merkitys yhteiselle tavoitteella. Tastulan haastattelussa M-R. Ollila tosin sanoi jättäytyneensä pois pastillin kehitysprojektista.
Tastulalla oli Seitsemäs taivas sarja, josta on valitettavasti vain tekstitiivistelmiä. Filosofi oli vieraillut sielläkin. Juha T. oli todennut: "Optimismi on myös tahdon asia.". Naurustaan tunnettu laulaja Karita M. "Ilossa elää pitää, vaikka päivää vähemmän."
Filosooffi kertoi olevansa Varsinais-Suomesta, jossa ihmiset ovat niin pessimistisiä, että maitokauppaan menoonkin laaditaan varasuunnitelma, koska joku voi mennä aika pieleen. Esitys nojautui aika paljon tähän kirjaan, jossa aivotieteilijä kertoo tunteisiin liittyvät asiat olevan osittain ainakin synnynnäisiä, mutta että muutoskin on mahdollinen. Erilaisia luokkitteluperusteita on mm. kuinka nopeasti toipuu ikävistä asioista, suhtautuminen tulevaan (optimistisuus), miten pystyy havainnoimaan omia ja muiden tunteita sekä tilanteita ja säätämään itseään vastaavasti. Myös keskittymiskyky vaihtelee.
Puhuja teki virheen kyseenalaistaessaan Angry Birdsin pelaamista iPhonella hautajaisisssa (konteksti). Applefanit nousivat puolustuskannalta vedoten äänettömän pelin luomaan rauhaan. Kotvan kuluttua puhuja kehotti jättämään iPhonen. Kirjoitan joskus toisen kerran Applesta, mutta siinä on minusta yritys, minkä menestys perustuu nimenomaan tunteisiin.
Kulunut esimerkki positiivisuus vs. negatiivisuus akselistossa "onko lasi puoliksi tyhjä vai täysi" sai ansionsa mukaan kommentteja "tarjoilu on hidasta" ja "lasia on liikaa".
Nyt vasta opin luennolta väitteen, joka tunnetaan talouspiireissä nimellä Loss aversion. Kts. Wikipedia. Saksaksi se on Verlustaversion tai Risikoaversion.
On kai nyt telttaan saatava kristallikruunu.
Tässä boonuksena muutama saksan sana, joihin myös tunteet liittyvät..:
- anbrüllen huuta jollekulle
- Schleimer = nuoleskelija. Kts. myös englantilaiset "omenan kiillottajat"
- ausser sich on hyvin monipuolinen, kuten linkistä näkyy.
- Gscherter (etelä-Saksassa tavattava negatiivinen sana kts. linkki)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen