22.05.2012

Sisustusta

Vanajan linnassa oli varmaan paras puhvetti, jota ole koskaan syönyt. Siellä on varmaan paikallinen Sternkoch Joe Waschl. Löysin sattumalta sen jouluspesiaalin (2009), jossa hän kokkaa toisen kokkiohjelman pitäjän mynsseniläisen michelinstaran Alfons S.:n kanssa. Olen katsonut tuon videon ainakin 4-5 kertaa, mikä onkin tarpeen, jos ei baijeria ymmärrä selvienkään puhujien kanssa. Einfach genial, kuten tapana on sanoa.

Taannoin törmäsin muuten myös schwaabinmurteella luettuihin "uutisiin". Oletteko kuulleet Maultaschbeschleunigerin menestyksestä?

Vanajan linna on Rosenlewin sukuun kuuluneen henkilön rakennettuma metsästysmaja vaatimattomalla 500 hehtaarin maa-alalla ja 3000 neliön rakennuksella. Nykyiset huonekalut eivät ole tuolta ajalta. 1941 pidot oli pidetty ja Ryti pohti, josko siitä olisi kesäasunnoksi. Se myytiin kuitenkin Rytiltä. salaa saksalaiselle asekauppiaalle ja sattuneesta syystä se joutui välirauhan jälkeen NL:n haltuun, joka sitten möi sen 1946 Sirola säätiölle, jonka taustalla oli SKP ja SKDL. (lähde: wikipedia).
 Mutta missä on kahvit?! Alueella on kaksi golf-kenttää. Linna golfin pitäisi olla parhaimmasta päästä Suomen kenttiä.






 Voisi välttää Jeeves & Woosterille kesäasunnoksi. Saksalaiset eivät oikein osaa arvostaa brittihuumoria. Wikipedian mukaan sarjaa on lähetetty VOX kanavalla (Nelosen/Subin tapainen) vuosia sitten. Ylen tapaisilla kanavilla (ARD, ZDF) kun ei ole tapana lähettää muuta kuin saksalaista ohjelmaa.
 Organisaatiorajojen rikkomiseen.





Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen