17.05.2012

Suurpelto

Viikon Espoon srk-sanomat (Esse) valisti helatorstaista (Himmelfahrtstag, Christi Himmelfahrt) mm. "Vuosina 1973–91 helatorstaita ei Suomessa vietetty keskellä viikkoa, vaan se siirrettiin lähilauantaille. Samalla pyhäpäivän nimeksi tuli Kristuksen taivaaseen astumisen päivä."
Kässmanin erityispyhäpäiväohjelmassa tavattiin berliiniläisiä vanhuksia, joista yksi keksi perustaa WG:n (Wohngemeinschaft) elikkä solun. Päätähti esittänyt lapsille koko nimellä, mutta sentään ilman Dr:ia.Lopussa mainittu Da berühren sich Himmel und Erde on tunnettu biisi Saksassa. Tässä versio Marienplatzilta. Mynssenissä oli tuolloin esiintymässä Theresienwiesenillä kylmässä vesisateessa huippusuosittu Wiseguys. Nyt ne olivat katollisten vuosipäivillä Mannheimissa, jossa on skandaalien ravistelema kirkko jälleen kriisissä. Eräs Wiseguyn laulaja oli todennut: "Ich bin nicht wegen dem Papst und den Bischöfen in der katholischen Kirche, sondern trotz ihnen.2 Er spüre bei den Oberhirten immer noch „eine Arroganz – das wird nicht lange gut gehen“. Das Publikum klatscht lange und laut. (FAZ)

Essen keskiaukeamalla s. 12-13 oli tyypillinen Suurperltopropaganda juttu, jossa vähän kaunistellaan asioita. Esimerkiksi kartonkikeräyspisteessä näkee isoja pakkausstyrokseja, joita ei voi pistää mihinkään. Epäilen, että noiden nettielintarvikekaupan suosio on hyvin vähäinen. Kauppa-autohan käy kolmesti viikossa. Kai nyt käytännössä jokainen jossain liikkuu, joten kaupassa käyminen ei pitäisi olla ylivoimainen este.

 Kuunvaihteessa kerrostalo tuli valmiiksi ja aiheutti muuttobuumin. Parhaillaan talon ympärillä oli tusina isoa muuttoautoa. Parkkitila oli varmasti tiukilla, ja porraskäytävässä ja hisseissä, jos sellaista näky, varmasti kiristeltiin hampaita.
Kehä II:lle rakennetaan liittymää ja onpa meluvalliakin tehty.
Nämä kuvat ovat pyörätieltä Kehä-II:n varrelta lähellä ainakin Suurpeltoa.




Olisikohan Idän sinililja (Siberische Blaustern). Hyvin yleinen nyt.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen