10.05.2012

Nutella et co.

 Villa Elfviikissä on Suomenojanlintulammikolta otettuja valokuvia neljän espoolaisen luontokuvaajan toimesta. Muurhaisista lähtien. Sammakko taisi valitettavasti puuttua. Hyvät zoomit on ollut.






Harhauttavaa markkinointia? Nutellan valmistaja Ferrero on joutunut maksamaan 3 miljoonaa taalaa ryhmäkanteen takia, koska se ei ole tarpeeksi selkeästi ilmoittanut, ettei sen sokeri-kaakaolevite ole terveellistä.  SZ: weil Ferrero den Brotaufstrich als "Beispiel für ein ausgewogenes und schmackhaftes Frühstück" sowie als "gesünder" darstelle, als er tatsächlich sei. Sie sei erschrocken gewesen zu erfahren, dass Nutella kaum besser sei als Süßigkeiten. Noch dazu habe es einen "gefährlich" hohen Anteil an ungesättigten Fettsäuren, hieß es in der Klageschrift.

 gut ausgewogen = hyvin tasapainoiltu

Jopa Nutellan omistaja Ferrero on Berluscooniakin rikkaampi. Ferroron valmistaa Ferrero palleroiden lisäksi mm Kinder kuuluu firman tuotteisiin. Nutellaa tuotetaan 235t vuodessa ja 100 siitä syödään Saksassa.

Noh, munia ja pekonia saa näköjään syödä luvan kanssa kunhan on rikkaruohoja (Unkraut) elikkä voikukkaa eli leijonanhammasta (Löwenzahn) koristeena. Kts. Zeitin juttu.

pochieren (saks.) = poach (engl.) = pocher (ransk.) hauduttaa (ei siis keittää) vedessä, kuplia kevyesti. Saksassa asuvat suomalaiset saavat silloin tällöin hupia suomalaisista turisteista. Mynssenin "teollisuusalueella" kävi esim. näin.

Viime vuonna tuli DFG:n  Rundschau lehti, jossa eräs vaihdossa ollut lukiolaispoika, kertoi että aamuisin syödään valkoista leipää tai paahtoleipää marmeladin, Nutellan tai hunajan kanssa. "Vielä 5 kk niin sitten pitää taas syödä terveellisesti aamulla".
Hollantilaiseet ymmärtävät muuten myös salmiakin päälle ja niitä on varmaan suurempi valikoima kuin suomalaisessa kaupassa.
Kaupassa huomasin lenkkimakkaran kaltaista makkaraa muovipusseissa huoneenlämpötilassa (kuva). 70% näkyi olevan lihaa. Noita tarvitsee tietysti vain lämmittää kiehuvasssa vedessä. Tuota Rookwurstia syödään stamppotin kanssa. Perunat ja vihannekset kuten hapankaali, porkkana, tuommoinen outo endive salaatti keitetään erillään ja lopuksi muussataan sekaisin.
Hollantilaiset on muutenkin perunakansaa (de patat / de aardappel) ja grillikioskeja näkyy tiheään, jotka mm. myyvät kroketteja tai muita rasvassa keitettyjä perunoita.

Hollannissa voisi ostaa siirappi-ei-niin-pikkuleipiä (stroopwafels) ja kruidnoteneita, joita on näköjään myös suklaapäällysteisinä.

Hollantilainenkaan aamiainen ei ollut terveellisemmästä päästä, kun olin hotellissa. Croissantteja ja täytettyjä lehtitaikina leivonnaisia, vaaleaa paahtoleipää tai vehnäsämpylöitä leikkeillä.
Kun saksalaiset syövät suklaapähkinälevitettä Nutellaa, niin tuolla paremmassa hotellissa oli pienissä pahvirasioissa tarjolla myös suklaahiutaleita paahtoleivät päälle (kts. kuvia )

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen