08.05.2012

Erboste Vögel

Loppuvuodesta avautuneen Verkkokaupan Verärgerte Vögel valikoimaa.

SZ:n viikkoliitteessä oli "die Wütende Vögel" kannessa.
"Vogel jagt Schwein: Angry Birds ist ein Computerspiel von, sagen wir, überschaubarem Anspruch. Genau deshalb liebt es die ganze Welt. Die Erfolgsgeschichte dreier Finnen, denen unser schlichtes Gemüt selbst nicht ganz geheuer ist.

Jutusta oppii, että 15 tunnin pelaamisen jälkeen tulee ilmoitus, että on aito Angrybirdsfani. SZ:n kirjoittaja pohti, mitä sillä aikaa voisi puuhata: "In 15 Stunden könnte man die 23 Bücher lesen, die sich auf dem Nachtkästchen stapeln. Man könnte die Garage aufräumen, den Garten neu gestalten oder ein paar Lektionen Finnisch lernen. "

Päivän hs.fi mukaan Rovion voittoprosentti oli mukavat 64%. Helppoa kuin heinänteko, kuten pelaaminenkin "Hat man die Schweine plattgemacht, gehts weiter zum nächsten Level." Pelaajan ja sen lähiympäristön kohtalo on kova Man ignoriert Anrufe, lässt Verabredungen platzen, versäumt Züge, lässt das Abendessen anbrennen, verschiebt die Gute-Nacht-Geschichten für die Kinder und den Geschlechtsverkehr mit der Partnerin.

Sivulla kaksi pohditaan pelin suosioon vaikuttavia tekijöitä, että alles in Schutt und Asche zu legen und die nächste Stufe zu erreichen. Tutkijasta oli tullut jälleen onnellinen ja tuottava yhteiskunnan jäsen, kun oli tuhonnut pelin iPhonestaan.


 Saksalainen toimittaja on ollut aika pyörryksistä suomesta ja ruotsista sekä saarista (Helsingin bussiliikennehän tekee kaikkensa, ettei matkustajien turhaan tarvitse tietää, missä mennään): 
Am Rand eines Gewerbegebiets an der Straße nach Munkkiniemi und Munksnas zeichnet sich die Silhouette eines Bürogebäudes ab.
Roviohan  on Keilarannassa (Kägelstrand). Munkkiniemestä (Munknäs) tosin on välissä Kuusisaari (Granö) ja Lehtisaari (Lövö). Jos etsii kämppää, jossa on 9 vessaa ja mahdollisesti koskeloita pöntössä, niin nyt olisi tarjolla Kuusisaaressa. Jos riittää kaksi vessaa, niin Lehtisaaressa on rivitalonpätkä.

Siellä toimistossa asustaa siis luovia henkilöitä, jotka vastaavat toimittajan mielikuvitusta wie man sich einen finnischen Spieledesigner vorstellt: unauffällig und blass.
Linnun keksinyt kaveri ei suomalaisena osaa tarpeeksi hehkuttaa ulkkarille Iisalo findet die ganze Sache nur »schräg«. Auf Nachfrage ringt er sich noch ein »Ist schon cool« ab. Und: »Tut mir leid, ich bin Finne." Hän tunnusti piirrelleensä sikoja jo lapsena. Äiti oli tunnistanut ne.

Toimittaja muistaa kertoa myös firman historiasta, että piti tehdä yli viisikymmentä peliä ennen kuin onnisti: Als Iisalo die krallenlosen Vögel ausheckte, stand die Firma auf der Kippe

 Rahalla on ostettu animaatiofirmakin: Auch eine Zeichentrickfirma haben die Finnen erworben. Hmm.. miksi muuten toimittaja kirjoittaa kokoajan die Finnen?
Viimeisellä sivulla on tunnuslukuja. En tiennytkään, että youtubessa on linnuilla oikea kanava. Siitä vaan katsomaan. Yli 500 miljoonaan Videoaufrufe näkyy olevan. Respect Vögel!

P.S Lokakuussa Bild, josta ei nyt tässä sen enempää.., mainosti Halloween peliä ja  minäkin sitten tiesin, että siitä on muitakin kuin Apple-versioita. Testasin Chrome-selaimella. Koukuttavaa kyllä.

Keilalahdessa on Fortumin konttori.
Lehtisaarta.
Noissa rannan lähellä olevissa uudehkoissa harmaissa toimistoissa on myös Rovio.
Nesteen tornissa oli jaossa kiikareita, joilla lapset sai bongata vihaisia lintuja (jonkin sortin kilpailu) Espoo päivänä 2011.

Vasemmalla häämötttää Nokian pääkonttoori. Saksalaistoimittaja tuskin sitä tajusi.

P.P.S
Viljakaisen ja kumpp. NO FEAR  liikkeen webbisivulla on 2.5. Hakolan kirjoitus, jossa peloitellaan saksalaisia. "I agree that naturally the German education system will face major challenges when manufacturing quickly evolves into a knowledge business. It requires the ability to combine general knowledge with indepth specialization and the attendant skills necessary to complete the job"
Siinä viitataan Econimistin juttuun
Youtubessa on myös No fear -sarjaan kuuluva haastattelu herra Mighty Eaglesta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen