07.01.2013

Puutaloja


Miten olla hyvä saksalainen? - 20 helppoa askelta. Humoristinen kirjoitus on asiantunteva.
1. Suomalaisen yösijan tarjoajan ei kannata loukkaantua talonsa tai siivouksensa puolesta, jos saksalainen vierailija kaivaa matkalaukustansa Hausschuhet.
2. Ehkäpä tuo aamiainen on vähän liioiteltu, mutta marmeladit ja nutellat levitteenä paahtoleivän päällä voi olla aika eksoottista suomalaisittain. Hollannissakin myös ripottavat suklaahippuja (chocolade vlokken tai hagelslag) leivän päälle.
Hollannissa syödään tijgerbroodia, beschuiteja (vastaa hieman saksalaisia Zwiebackeja, jotka kuulemma sopivat myös vatsatautia sairastaville..), krentenbolleja eli rusinasämpylöitä.
3. Suunnitelmallisuus asteessa saksalaiset eivät ole niin kaukana suomalaisesta kaiketi. Samoin suorapuheisuudessa (14), joskis saksalaisilla on kyllä kohteliaisuussanoja kuten "olkaa hyvä" ja "hätte gern" tapaisia juttuja paljon enemmän.
4. Vakuutuksista puheenolleen tulee mieleen Haftverplichtversicherung, joka on kai jonkin sortin vastuuvakuutus suomeksi.
5. On hämmästyttävää, miten juuri tuollaiset jackwolfskinit ja northernfacesit mainostavat ja asettavat liikeittään paraatipaikoille Etelä-Saksaan. Tietysti talvivaatteita tarvitaan sielläkin.
7. Titteli on tärkeä, kuten monesti olen maininnut. Eipä näy Tri.:a suomalaisen toimiston nimikylteissä.
9. Apfelschorle on ihan hyvä keksintö. Myös tuoremehua ja maitoa voi ihan hyvin sekoittaa keskenään. Terveellistä.
Viimeisestä kohdasta tuli mieleen, että Das Erste aloitti live-lähetyksen, joka koskee monia ohjelmia. Tatort kyllä on tullut ennenkin suorana. Se vaan ei näy Suomeen ennen klo 21:tä.

Veteraanimaahanmuttajaksi tituleeratun Roman Schatzin uusi radio-ohjelma alkoi juuri. Saksa-Suomi vertailulta ei voitane välttyä. Jäämme odottamaan kiinnostuneena.


 Herrasväen leikkimökki on vähän rapistunut.
 Töölönlahden huviloita.



 Seurasaaren turistipiste.

Huomaa valtiolipppu.
 Tämä on Urhon leikkimökki. Tamminiemen kotimuseo on nyt taas auki. Olen kerran käynyt ennen remonttia.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen