12.01.2013

Hamptonin puutarha

 Hamptonin hovin puutarhassakaan ei diamond jubileelta voi välttyä.  Tässä hieman kesäisiä tunnelmia.


Figarossa on Pähkinänsärkijä teemana.

Brittilandissa työministeriön virkamiehiä sai potkut tai varoituksia Facebookin ja Twitterin käytöstä työaikana. Pääministeriä ei pidetä kovin edistyksellisenä. Sillä on sentään twitter-tili toisin kuin Merkelillä.
Duchess of Cambridgestä elikkä Catherinesta on valmistunut muotokuva, joka tulee Portrait Galleryyn näytille. Artistin haastattelu.  Ihmiset tosin pitävät siinä häntä 10-20 vuotta nykyistä vanhempana vrt. MTV3:n kuva.


SZ:kin julkaisi kuvaraportin Lontoon metrosta. Tekstin kertoi, että se verkosto on Shanghain jälkeen 2. pisin maailmassa.

Britten rautatiet ovat kuulusia epätäsmällisyyksistä ja yksityistämisestä. Lontoon metroakin alunperin operoi monta firmaa, joka johti kaakokseen ja että käyttämättömiä asemia jäi jäljelle 40 kpl.

Sodan aikana maanalaisesta oli hyötyä pommisuojana.



Pieni intensiivikurssi hollantia on paikallaan. Saksaa taitavalle on paljon tuttua, mutta...
Eräs tärkeä setti on modaaliapuverbit.




  • Minä osaan = Ik kan.  y. 1 ja y. 3: kan jij/u kunt/kan, mon. kunnen
  • Minun pitää = Ik moet. Yksikössä moet ja monikossa moeten.  Vastaa saksan müssen ja sollen.
  • Minä pidän = Ik mag. Yksikössä mag ja mon. mogen
  • Minä haluan = Ik wil. y1 ja y3 wil, y2 wilt ja monikossa willen. Jotta siitä saisi saksan möchteniä vastaavan niin pitää vaikka  opetella hollannin kurkussa ärränä rohiseva g ja sanoa graag: Ik will graag en kopje koffie.
  • Minä tulen = Ik zal. y1 ja y3  zal, jij/u zult/zal, mon. zullen. Vastaa siis saksan werdeniä eli tämä on kaikistä poikkeavin. Zal ik...?
  • Keine Kommentare:

    Kommentar veröffentlichen