24.01.2012

Suomikuva

 Eila Hiltusen hitsaaman Sibeliusmonumentti (1967). Painoa 24'000 kg ja 600 putkea.


Wikipedia sivun mukaan "veistoksen abstraktius herätti aikanaan suurta kohua, ja taideyleisön vaatimuksesta Hiltusen oli lisättävä siihen Sibeliuksen kasvoreliefi, joka sijaitsee varsinaisen monumentin vieressä kallion päällä."Siinä siis kävi samalla tavalla kuin Temppeliaukionkirkon kanssa, että änkyröitiin kovasti modernia ja epätavallista vastaan ja niistä sitten tuli ne Helsingin suosituimmat matkailijoiden kohteet.
Niin myöhäistä hetkeä ei olekaan, etteikö joku turisti olisi työntämässä päätään putkeen. Tämä pariskunta taisi puhua venäjää. Kesäpäivisin tuon edessä käy useampikin bussilastillinen.


Persujen kova menestys eduskuntavaaleissamme aiheutti Saksassa ison numeron ja nytkin EU-pelastuspaketti ja oikeistopopulismi yritettiin ympätä moniin presidentinvaalijuttuihin.
Joku European Cirle uutissivusto oli vielä tehnyt Keine chance fuer rechtspopulismus jutun, jossa oli Hakkaraisenkin  Ahvenanmaa suunnitelmia mukana. Suomi-kuvaa edistettiin myös Weltin pitkässä Soini jutussa "Rassist? Das behaupten nicht mal Kommunisten" (22.1), jossa  oli myös Hakkaraisen älynväläyksiä.
Tunnettu n-tv Tv-kanava muisti uutisoida "Finnland bekennt sich zum Euro" Kreikkapelastuspaketti kritiikin. Reuters ym. pistää euron otsikoihin "Euro-Befürworter Sauli Niinistö gewinnt erste Runde der Wahl" vaikka ne tekstissä sitten tietää kertoa, ettei talousasioiden hoito kuulu presidentille.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen