28.01.2012

Bairische Restaurant

Saksalaisille voi olla myös elämys käydä baijerilaisessa ravintolassa. Wer echtes Bayern erleben will... Abscheuclich sanalla on muutama synonyymi, joita en rupea tässä luettelemaan.. Onneksi tämä Leberkesesemmien osto Alitien tapaan on vain Scherz. Vasikanlihasta tehtyjä jauhelihapihvejä. Kirjoitin joskus työkaverien työhuoneen valkoiselle taululle  Fleichpflanzerl (jauhelihapihvi). Tuli vaan kerran puheeksi se kun kreikkalainen yritti ostaa sellaista sämpylää kioskista... Tuossa sanassa on kyllä treenaamista itse kullekin.

Kulttuureja voi yhdistää. Japanista esimerkiksi liukuhihna ja Baijerista ruoka.


Olin kerran reippaiden suomalaisten työkavereiden kanssa, jotka eivät menneet Schnitzel-hampurilaislinjalle vaan valitsevat kunnon ravitsevaa baijerilaista ruokaa!!

Vas. ylhäällä on köykäisempi annos hapankaalia (ei ollut kuulemma kovin hapanta) ja vaalea normaalin lenkkimakkaran kokoinen Bratwurst. Oikealla alhaalla on Sauerbraten baijerilaisesta naudasta, joka on oivallista lihaa, jonka kanssa ei tarvitse tapella. Tuota lisuketta taitaa harvemmin tavata: siivutettua Brezenknödeliä.

Jälkiruoaksi suosittelin luonnollisesti Apfelstrudelia. Tässä versiossa on ihan omenapaloja välissä ja taikinaa on aika vähän. Kermavaahto ei kai ole niin pakollista, mutta tässä sitä näkyi olevan. Tomusokerikuorrutus on standarditapa. Vaniljakastiketta on tietysti lautaselle.

Jotkut huolestuvat saksalaisten yliopistojen maisteritason opintojen liiallisesta englannin käytöstä.

ARD:llä on tunnin tallenne perjantain muistotilaisuudesta (jährlichte Gedenktag) Bundestagista. Puhemiehes Lammertin avasi ja pääpuhuja oli 91-v mies, joka selvisi Varsovan ghetosta selvinnyt. Hän on Saksassa tunnettu kirjallisuuskriitikko ja -toimittaja. Aluksi kuullaan Chopinin Nocturne, jolla on historiallista merkistystä, sillä se keskeyettiin Puolan yleisradionlähetyksessä kun Saksa rynnisti maahan. Sillä kappaleella aloitettiin lähetys jälleen sodan jälkeen. Sama pianisti, josta Polanski teki oskarin ja Cannesin voittaneen elokuvan (traileri) nimeltä Pianisti. hs.fi kertoo em. tilaisuudesta otetun kuvan kera, että liittopresidenttia valehtelijaksi haukkunut vihreiden edustaja välttyi kunnianloukkaussyytteeltä. Wulffia on hiostettu lehdistössä jo yli kuukauden.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen