18.01.2012

Lumikoiria



Saksan lehdet ovat jaksaneet viikkotolkulla kirjottaa liittopresidentin kaverisuhteilla saaduista lainoista yms. korruptioepäilyistä. Baijeriin liittyen uusin huhu on, että sen Wiesn vierailulla 2008 joku elokuvaohjaaja olisi vaihdattanut niiden tietämättä isomman huoneen. Kyse oli kuitekin vain parista sadasta, jos siitäkään.

Baijerissa pitää olla muutenkin vähän varovainen ravintolassa temperamenttisten tarjoilijoiden kanssa. I sog des plus um Drausmeischen zu vermeiden...
Saksalaiset osaavat toki juoda - Oans zwoa g'schuffaA bisschla Gaudi, ge?
Maanantain painetussa Hesarissa oli Greifswaldin (pieni paikkakunta rannikolla itäisessä Saksassa) suomenkielen opetuksesta, jota on ollut jo 90-vuoden ajan. Suomea opiskelee siellä pääaineena satakunta opiskelijaa. Eräs haastatelluista ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoista ei ollut käynyt koko maassa.
Suomen Saksan suurlähetystön sivulla on fennistiikan professorin haastattelu. Siinä mainitaan, että suomea opetetaan 14:sta yliopistossa Saksassa - natürlich auch in Minga.
Minä en kyllä keksi muuta järkevää ammattia suomen opiskelijoille kuin mennä Suomeen opettamaan saksaa? Noh, ehkä jonkun dekkarin kääntäminenkin voisi tulla kyseeseen..

Saksalaiset.fi palstalla eräs kehui ostananeensa lumilingon. Noh, kostuin minä siitä tarinasta sen verran, että tiedän sen olevan Schneefräse saksaksi.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen