10.06.2012

Urut


Kävin kevään toisessa urkukorjaamo Virtasen suorittamien urkujen käyttöönottotilaisuudessa. Nyt Espoon tuomiokirkossa, joka oli varmaan 85% täynnä. Suomeksi ja ruotsiksi ollut ohjelma oli korkeatasoinen. Mukana ollut suvivirsi oli aika kakofonia, kun suomen- ja ruotsinkieliset lauloivat omalla kielellään. Myös puheosuus oli kummallakin kotimaisella.  Siellä kuultiin kantaesityksiä.

Talvella vihityn "uuden" piispankin näin livenä. Hän on myös Suomen ulkosuomalaistyön uusi piispa ts. ulkosuomalaistyön toimikunnan uusi pj  (der neue Vorsitzende für den Ausschuss für die Arbeit unter den Finnen im Ausland) Riekkisen jäätyä eläkkeelle.





Kantaesityksenä kuullut Dag-Ulrik Almqvistin Initium oli ihan mielenkiintoinen ja Kaj-Erik Gusfssonin ..armon tuoja.. oli ns. taiteellisempaa, mutta parani loppuakohti. Lopussa kuultiin Lauri Hämäläisen Preludi (1865) Bachin pieneen g-molli fuugaan. Taitaa olla aika harvinainen teos. Googlen mukaan Pekka Suikkanen on sen levyttänyt ja sitä on Hgin urkukesässä kuultu.

Urut soivat kyllä minusta loistavasti. Sopivat tilaan hyvin - toisin kuin teoksissa laulaneet solistit paikoitellen.
Uruista on laaja juttu uusimmassa Rondossa s. 22.
Varmaan tulee käytyä kuuntelemassa Tuomiokirkossa ilmaista  Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjaa, joka kestää 9.9 asti. Sen sijaan taidan boikotoida Urkuyö ja Aaria -festaria, jonka konsertit on kai uuden johtajan takia siirretty taas alkamaan vasta klo 22. Se on torstaisin nukkumaanmenoaika.




Tämän on Espoon tuomiokirkon läheinen seurakuntatalo.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen