21.06.2012

Königssee

Lyhyen linja-automatkan päässä Berchtesgadenin keskustasta on Königssee. Eräs Baijerin suosituimmista turistikohteista.
[Vesi on valunut alas selkeitä reittejä pitkin]
Königssee sijaitsee 603 m korkeudella merenpinnasta ja on pitkulainen (6,3 km, leveys max. 1 km) järvi 5212 neliökilometrin alalla. Koska se on vuorten välissä ei sen syvin kohta 190 m ja keskisyvyys 98 m yllätä. Nimi ei tiettävästi johdu kuninkaasta vaan Kuno nimisestä miehestä.

Järveen on aikoja sitten hukkunut veneellinen pyhiinvaeltajia (muistona ruskea risti kalliossa (kuvassa)) ja 1964 VW kuplalla jäällä ajellut mies, joka on edelleen 120 m syvyydessä kuplansa kanssa (wikipedian mukaan). Järvi menee harvoin kokonaan jäähän.

Vene, jolla minä matkustin oli (saksaa puhuvan) oppaan mukaan 1920-l. rakennettu. Niissä on neljä tonnia painavat akut, joilla ajaa kokopäivän. Yöllä akut ladataan.
Yhdessä kohtaa venepysäytettiin ja mies soitti säveliä torvella ja kalliot vastasivat hienolla kaiulla. Mies kehtasi kerätä kolikoita yleisöltään. Ehkäpä ulkomaalaisille turisteille on saatavilla lipunmyynnistä englanninkielisiä opastuksia.


Turistirysäsatama, jonka rannassa on mm. Biergarten. Taustalla venekoppeja.

Pieni saari sataman vieressä. Siellä on jokin muistomerkki.


Venettä odotellessa voi kävellä lahden ympäristössä. Kyllä järvenympäri voi kävellä, mutta se vaatii jo aika pitkän ja vaivalloisen patikkaretken. Yöpymispaikkoja on ympäristössä toki runsaasti.
St. Bartholömä.




Turistit matkaavat Königsseellä pääasiassa niemelle, jossa sijaisee Biergarten ravintola, kalaravintola, kuninkaankin käytössä ollut metsästysmaja ja ennenkaikkea pyhiinvaelluskirkko St. Bartholomä. Se on jo 1134 perustettu ja 1600-l. sai barokkityylisen sisustuksen.
Bartholomä sopii erinomaisesti alueelle sillä se on alppimaanviljelijöiden ja lypsäjien suojeluspyhimys.




Ravintoloiden lisäksi niemellä oli muutama muukin rakennus.


Vilkkaina päivinä voi joutua odottamaan vartin taikka puolituntia jonossa, mutta mikäpä tuolla on odotellessa.

Watzmannin taustaa vasten. Työkavereita on taas lähdössä tuonne viikonlopuksi vaeltamaan mynsseniläisen ex. kollegan kanssa. Voi ylittää jalan Saksan ja Itävallan rajan helposti. Minulla ei ole sellaisia geenejä, mitkä pakottaisi vaivalloisesti kapuamaan mäkiä ylösalas.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen