16.06.2012

Porvoota

Olen käynyt Porvoossa kolmesti ja aina on ollut saksalaisia mukana. Onneksi on ollut joku syy mennä tälle hienolle paikkakunnalle! Siellä on aina ollut paljon muitakin turisteja. Kaiketi ne tekevät päiväretkiä Helsingistä busseilla.

Mikä merkki?
Helpotusta roiskeläpistä ja wikipediasta. Takana näkyvässä ravintolassa on paras hintalaatusuhde, mitä tiedän. Puoliksi itsepalvelu. Suomalaista ruokaa turistien makuun.

Jo on grafiittientekijätkin ehtineet kylään.

Vanha raatihuone on museona.



Uusi raatihuone.



 Runebergillä on Porvoossa kotimuseokin.





 Junalla Porvooseen on huonompi mennä. Höyryjunalla onnistuu kesäisin.
 Koulu Porvossa.
 Varmaan kaupungin kuuluisin firma. Brunbergin suklaa on tietysti toinen kuuluisuus. Herra Söderström syntyi Porvoossa 1860 ja oli kirjakauppiaan poika ja hän osti isältään kirjapainon 1888 ja alkoi kustanmaan suomalaisia kirjailijoita.

WSOY firmana on perustettu 1878. Fuusio Sanoman kanssa 1999 ja sitten se myytiin Bonnierille 2011. Pääkonttori muutti 1930 Porvoosta Helsinkiin.

Ruotsinkielistä kirjallisuutta varten perustettiin Söderström & Co perustettiin 1891. Sen omistajat näyttävät olevan varakkaat suomenruotsalaiset säätiöt ja kirjailijatkin tunnettuja, joten sillä ei liene hätää.

Herrat Weilin ja Göös, joiden 1872 perustama painotalo on jo käytännössä lopetettu, ovat olleet lukiossa Porvoossa. Se on/oli WSOY:n tytäryhtiö ja siten Sanoma-konsernin osa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen