Jutussa on kuvia kahdesta ehdokkaasta. Schwetzingenin linnassa en ole käynyt, kun se ei kerta ole edes Baijerissa. Sen sijaan Bayreuthin barokkioopperatalo on Baijerissa - tai Frankenissa nyt kumminkin.
Sittemmin kävi ilmi, että Bayreuth voitti! Kts. juttu, jossa on kuviakin.
Jutun kuvassa 10 on sullottu perspektiivi. Viimeisessä kuvassa on Wilhelmiinan pysti, jossa kerrotaan sen olleen kulttuurin tukia ja siksi rakennutti oopperan. Kun titteli oli Markgräfin von Bayreuth on oopperakin Das Markgräfliche määreellä. Kylläpä on noilla kahdelle kohteella eroa koossa!
Oopperatalo (1748) ulkoa ei ollut nyt niin veretseisauttavan näköinen. |
Sen sijaan sisustuksen puoleen vastaavaa saa etsiä aika pitkään. |
Kun Otto v. Bismarck ei ymmärtänyt oopperan päälle piti Bayreuthin kuuluisan Wagner-fanin Ludwig II:n lainata rahaa festaritalon rakentamiseen. Maakreivittären ooppera kun oli liian pieni wagneriaanisille teoksille. Ekat festarit oli 1876.
Taloon mahtuu 1974 katsojaa, joten se on iso. Sisustus on puuta ja katsomon alapuolella on onttotila kuten Wienin kuuluisassa konserttisalissa, joka auttaa akustiikassa. Suomalaisissa tilastoja johtaa Matti Salminen, joka on laulanut tuolla 154 kertaa 10 eri roolissa. Martti Talvela ehti vain 58 kertaa, mutta hänellähän oli omat kesäfestarit Savonlinnassa samaan aikaan.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen