24.06.2012

B:n kirkkoja

Berchtesgadenissa keskustassa on ainakin kolme kirkkoa.
Lähistöllä jossain on Maria Gern pieni pyhiinvaelluskirkko.






Pyhän Pietarin ja Johannes Kastajan kirkko Berchtesgadenissa sijaitsee linnan vieressä. Se on Augustinerchorherren luostarikirkko 1803 sekularisointiin asti. Sitä on rakennettu 1200-luvulta 1800-l. loppuun (tornit) asti. Alttari 1669.


Lähempänä rautatieasemaa, mutta jo pienen kapuamisen takana, on pienekö Fransiskaanikirkko (1488).





Pääkirkko St. Andreas (alkujaan 1200-l. lopulla, 1480 laajennus ja 1700 barokkisisustus) sijaitsee ym. Pietarin kirkon lähellä pienen puutarhan erottamana.


Onhan nuo hieman erinäköisiä kuin vaikka Tapiolan kirkko. Noh, senkin betonibrutalismi näköjään puhuttelee taiteilija Peitsamoa.
hs.fi:kin uutisoi Reutersin välittämän uutisen Bildin tempauksesta jakaa ilmaisnumero lauantaina. Kaikki ei yllättäen olleet kovin innostuneita tuosta. Suomessa lähinnä lienee Ilta-Lehti. Kts. lehden kotisivu. Saksassahan jaetaan päiväposti myös lauantaina. Sunnuntaisin tosin ei jaeta sanomalehteä ainakaan Baijerissa. Noh, tilausta vähätekstiselle lehdelle on, joka vielä
    alleviivaa pääsanoman.

SZ kirjoitti tällä viikolla, että Jeder fünfte Schüler ist ein schwacher Leser und kann Texte nicht ausreichend verstehen.. Vuodesta 2013 pitäisi yhteiskunnan tarjota jokaiselle alle kolmivuotiaalle lastentarhapaikka. Juttu liittyy Bildunsbericht 2012:sta.
Äskettäin on ollut kohua, että kemikaalikaupppaketjun irtisanotut työntekijät, jotka ovat pääsääntöisesti huonosti koulutettuja, uudelleenkoulutettaisiin lastenhoitajiksi tai vanhustenhoitajiksi. Yllättäen kaikki eivät olleet ministerin ajatuksista innoissaan.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen