03.10.2012

Rannalla

3.10. on Tag der Deutsches Einheit -päivä. Mynssenin Ludwigstrasselle tulee 1500 VIP vierasta liittokanslerista ja presidentistä lähtien. Kenties puoli miljoonaa yleisöä, että U-Bahn Ludwigstrassen U-Bahn asemakin pitää sulkea - ensimmäistä kertaa U-Bahnin 40-vuotisessa historiassa. BR:n video. Tosin joskus Oktoberfestin ruuhka-aikoina on ollut joskus niin täyttä, ettei kentän lähellä ole voitu pysähtyä. SZ:n jutussa kerrotaan, etteivät erot Itä- ja Länsi-Saksan välillä ole vieläkään hävinneet mm. liike-elämän suhteen.

Viime vuonna Zeitin muurimuseojutun sivulla 2 on video, jossa näytetään muuria itäpuolelta. Se ei kaikkina aikoina näyttänyt samanlaiselta eikä se ollut sellainen betonimuuri jokapuolella vaan kaikkea saatavilla olevia ratkaisuja (esim. ikkunoiden muuraaminen umpeen) ja materiaaleja käytettiin.

Zeitin kuvasarja "elämää muurin kanssa". Kuvassa kuusi herra Kohl pitää puhetta 22.12.1989 Brandenburgin Torilla.

Zeitilla on muurin murtumisesta teemasivu, jossa valokuvia ja videoita aikajanalla. Entinen ulkoministeri kertoo, miten hän oli Kohlin kanssa Varsovassa illallisella, joka keskeytyi tietoon, että muuri oli murtunut. Koska vain liittoutuneiden koneilla oli lupa lentää Berliiniin ei noidenkaan auttanut kuin lentää aamulla Hampuriin ja sieltä jenkkikoneella Berliiniin.

SZ:lla on videoita haastatteluja pakomatkoista. Ekassa nainen pakeni sulhasensa luokse korkokengissä, joiden kanssa juokseminen ei olisi onnistunut.

Welt oli koonnut tusinan lehtien
etusivuja. Kuvasta 10 näkee, miten Bildin tyyli on ollut jo silloin.

 Jyväskylä sijaitsee jonkilaisen järven rannalta, josta kyllä pääsee kauaskin. Jonkinlaista turistiveneilyäkin oli havaittavissa.
 Betoniaikakauden taidetta..
 Kakophone on nimeltään. Takana bisnestä sisältävä rakennus. Se on yliopiston vieressä.
 Tämä Kaaban-kivi osoittautui Martti A:n (kunniatohtori v. 2000) saliksi. Sisällä on kyltti. Tässä rakennuksessa opetetaan ainakin tietotekniikaa.
 Arkkitehti muistanut mittavalla lipalla pyöräilijöitä.
 Mattilanniemeltä johtaa kevyt silta fysiikan, kemian ja bio/ympäristöopin rakennuksille.
 Ei ollut vaikea arvata, että kyseessä on sama arkkitehti (Arto Sipinen), joka on suunnitellut Imatran ja Tapiolan kulttuurikeskukset. Olen minä Mikkelinkin vastaavassa rakennuksessa (Mikaeli) käynyt, mutta jo unohdin, että sekin kai kuuluu samaan sarjaan.
 Tämä osoittautuikin feikiksi.

 
 Nimesin kemistitutun 3D-printtauksen alieniksi.Welt uutisoi maanantaina 3D tulostimista ja Focus visioi vesi kielellä, että kohta Schnitzeleitäkin voisi tulostaa (Bioprinting). Kurssifirma Sovelto kertoi naulakon nupin tulostusprojektista.

 Kampuksen yhteydessä on myös hotelli (vas.).
 Toisella puolella lahtea on silta, jonka äärellä on uudehkoja kerrostaloja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen