28.08.2012

Tapaus Mattila

Ei, en käynyt jonottamassa nimmaria.
Alminsali oli yli 75% täynnä, kun Mikko Frank haastatteli Karita Mattilaan maanantaina illan suussa. Heillä oli takana Tapaus Makropuloksen viimeinen harjoitus (4h) ennen tiistain kenraaliharjoitusta. Ensi-ilta on perjantaina. Yleisönä oli sinä päivänä ollut koululaisia, jotka kuulemma kiltisti olivat taputtaneet pitkään, että kumarrukset saatiin harjoiteltua.

Liput on loppuunmyyty kaikkiin seitsemään näytökseen. Minulla ei ole. Yleisö ainakin saa rahoilleen vastinetta, sillä pääosan esittäjä on näyttämöllä kaiketi lähes koko ajan. Kuulemma tempojen kanssa saa olla tarkkana.  Mattila päivitteli pitkään, miten vaikeaa Tsekin kieli on. Hän on tämän osan laulanut kahdessa eri produktiossa. Tämä on San Fransiscon kanssa yhteistyötuotanto.  Mattila on myös laulanut Jenůfan (olen nähnyt ilman Mattilaa) ja Katja Kabanovan, joten tsekkiurakka on siinä mielessä täysi.
Mattila aikoo pitää 2 kk opintovapaankin kohta Schubert resitaalin jälkeen. METin Lemmenjuoman rooli jostain syystä peruuntui.

Frank, joka jättää kansallisoopperan, ei vielä tiedä, mitä aikoo tehdä. Huumorilla höystessä haastattelussa hän tajusi tänään elävänsä vielä etsikkoaikaa, kuten Matttila hänen ikäisenään aikoinaan. Mikkohan on minun kanssa samanikäinen ja Karita ihan kohta 52-v.
Siitä ei jäänyt epäselvyyttää, että se oli herra Franck, joka sai Mattilan tulemaan tähän tuotantoon että tammikuussa 2014 tulevaan Jenůfaan (Mattila antaa 10 näytöstä silloin).

Nyt nähtävän oopperan juonenahan on, että tuo Mattilan hahmo on noin 332-vuotias oopperalaulaja, jonka isä kehitti aikoinaan ikuisen nuoruuden tuovan rohdon. Nyt sen vaikutus vaan on alkanut kadota ja siksi kaava pitää etsiä. Huonostihan siinä lopulta käy, kuten arvata saataa.
Mattilaa ei itseään kiehdo niin pitkä elämä vaan ennemmin elää ilossa vaikka päivä vähemmän.
Hän harrastaa kokkausta ja kuntoilua kuten uintia sekä lukemista ja ystävien kanssa rupattelu on tärkeää. MTV3:n uutispätkän päähuomio oli spagaatissa. Tuossa oli kuvaa haastattelutilaisuudestakin.

Mattilasta oli juttu torstain (30.8.) Hesarissa.
Hesarin kriitikko (ei Sirén) ei nyt pahoita Mattilan mieltä, sillä netin lyhennetty kritiikki ensi-illasta oli pelkästään positiivinen. 
Viikon Figarossa on vieraana Mikko Franck. Tiistaina tulee ohjelma nimeltä Klassikko paratiisi, jossa on eräs suosikkiteoksistani  - ainakin puhallinorkesterille - Gran Partita. Molemmat ovat myöhemmin Areenassa kuunneltavissa tn. kuukauden ajan.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen